Η Ρωσία θα αναγνωρίσει το εκλογικό αποτέλεσμα στην ανατολική Ουκρανία

H Μόσχα θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που διοργανώνουν οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, την ερχόμενη Κυριακή, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, την Τρίτη. Ουκρανός διπλωμάτης προειδοποίησε για υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας.
Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ χαρακτήρισε σημαντικές τις εκλογές στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ για να νομιμοποιηθούν οι αρχές στις περιοχές αυτές, τις οποίες έχουν κηρύξει οι φιλορώσοι αυτονομιστές “Λαϊκές Δημοκρατίες”.
 
«Ελπίζουμε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν όπως έχει συμφωνηθεί και εννοείται πως θα αναγνωρίσουμε τα αποτελέσματά τους», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα «η έκφραση του λαού να είναι ελεύθερη» και να μην αποπειραθεί κανείς «να την διαταράξει από έξω».  
 
Το Κίεβο και κυβερνήσεις δυτικών χωρών έχουν επισημάνει ότι δεν πρέπει να στηθούν κάλπες στην ανατολική Ουκρανία, ενώ κατηγορούν τη Ρωσία ότι εφοδιάζει με όπλα τους αυτονομιστές αντάρτες.
 
«Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σημεία των συμφωνιών του Μινσκ» για την εγκαθίδρυση της κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία, που συμφωνήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή της Ρωσίας, τόνισε ο κ. Λαβρόφ.
 
Ουκρανός διπλωμάτης δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η στήριξη της Μόσχας στις εκλογές στην ανατολική Ουκρανία θα υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία. 
 
Οι περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ δεν συμμετείχαν στις βουλευτικές εκλογές που διενεργήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Ουκρανία. 
 
 
www.enet.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ