Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σαλάτα με φασόλια, γαρίδες, σπανάκι και φέτα!

... της Δήμητρας Τσαλκιτζή...

 

Μια ιδιαίτερη, διαφορετική σαλάτα, όλο υγεία!

Μια ωραία ιδέα για να φάμε τα φασόλια, πέρα από την πατροπαράδοτη φασολάδα.

Φασόλια, γαρίδες, σπανάκι και φέτα ενώνονται σε ένα πάτο, παντρεύουν τις βιταμίνες, τα ιχνοστοιχεία και τις γεύσεις τους και μας χαρίζουν μια υγιεινότατη και πεντανόστιμη σαλάτα!

Μπορεί να καταναλωθεί και ως κυρίως γεύμα.

 

Υλικά:

  • 2 κ.γλ. ελαιόλαδο

  • 1 φλ. γαρίδες, αποφλοιωμένες και καθαρισμένες

  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 2 κ.γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό

  • 2 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

  • 2 ½ φλ. φασόλια άσπρα βρασμένα

  • 5 φλιτζάνια σπανάκι

  • τυρί φέτα (περίπου 1 φλ. θρυμματισμένη)

Οδηγίες:

  1. Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι αντικολλητικό, σε μέτρια-υψηλή θερμότητα.

  2. Σωτάρουμε τις γαρίδες, περίπου 2 έως 3 λεπτά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

  3. Στο ίδιο λάδι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε 4 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να γίνουν διάφανα.

  4. Προσθέτουμε το ξύδι και μαγειρεύουμε 30 δευτερόλεπτα.

  5. Προσθέτουμε το ζωμό. Αφήνουμε να πάρει βράση για 2 λεπτά.

  6. Βάζουμε τα φασόλια, τον βασιλικό και το σπανάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί το σπανάκι, περίπου 2 έως 3 λεπτά.

  7. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με τις γαρίδες.

  8. Προσθέτουμε και την φέτα! Έτοιμο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ