Χάλασε η φιέστα του Ερντογάν για το Λευκό Παλάτι

Η... κακή στιγμή έμελλε τελικώς να χαλάσει τα σχέδια του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ετοιμαζόταν χθες να εγκαινιάσει σε πανηγυρικό κλίμα το νέο υπερπολυτελές προεδρικό μέγαρο-παλάτι του στην Αγκυρα.
Το αρχικό πλάνο ήθελε μάλιστα τα εγκαίνια του Λευκού Παλατιού να συνοδεύονται από δεξίωση και να συνδυάζονται-ταυτίζονται με τους χθεσινούς εορτασμούς για τη συμπλήρωση 91 ετών από τη γέννηση της Τουρκικής Δημοκρατίας. Ωστόσο, η είδηση του εγκλωβισμού 18 εργατών σε βάθος 300 μέτρων σε ανθρακωρυχείο της Νότιας Τουρκίας και ο αγώνας που συνεχιζόταν χθες για τη διάσωσή τους έμελλαν να οδηγήσουν στη ματαίωση της προεδρικής φιέστας και να βαρύνουν το κλίμα στη χώρα, η οποία υπενθυμίζεται πως μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε θρηνήσει 301 νεκρούς σε δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στη Σόμα.
Εγκαίνια
Ο πρόεδρος Ερντογάν έδωσε το «παρών» χθες το πρωί σε μια μικρή και σεμνή τελετή τύπου εγκαινίων στο Λευκό Παλάτι, προτού μεταβεί στο μαυσωλείο του Ατατούρκ (Ανίτκαμπιρ) για τους επίσημους εορτασμούς της εθνικής επετείου, που κι αυτοί πραγματοποιήθηκαν σε βαρύ κλίμα, με τους παρευρισκομένους να τηρούν μάλιστα ενός λεπτού σιγή. Εν συνεχεία ο Ερντογάν μετέβη μαζί με τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου στον χώρο του ορυχείου για να επιβλέψει τις προσπάθειες διάσωσης των ανθρακωρύχων.
 
 
www.ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ