Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Πατάτες στον φούρνο με σπανάκι

Αγαπάμε τις πατάτες, όπως και να είναι!

Ψητές, τηγανιτές, βραστές, σε σαλάτα, σε ορεκτικό, σε πουρέ…

Μια εναλλακτική πρόταση για να δοκιμάσουμε τις πατάτες αλλιώς!

Χωρίς κρέμες γάλακτος και πολλά τυριά!

Μια πολύ εύκολη και εμφανίσιμη ιδέα που σερβίρεται και σαν κυρίως πιάτο και σαν ορεκτικό, ακόμη και σε μπουφέ!

 

 

Υλικά (για 4 άτομα) :

  • 4 μεγάλες πατάτες

  • 1 σκελίδα σκόρδο (και παραπάνω άμα θέλουμε)

  • 1 χωριάτικο λουκάνικο, χωρίς το περίβλημά του.

  • Σπανάκι (περίπου 1 κιλό), βρασμένο και στραγγισμένο

  • ¼ φλιτζάνι γάλα

  • 2 κ.σ. βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

  • 1 κρεμμύδι φρέσκο ή λίγο πράσο, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προ-θερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι. Τις περνάμε από πάνω με το σκόρδο για να πάρουν λίγο την γεύση του, αλατίζουμε ελαφρά και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν (ψήνουμε μαζί με την φλούδα τους).

  3. Σε ένα τηγάνι (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) μαγειρεύουμε το κρέας από το λουκάνικο. Όταν αρχίζει να σκουραίνει, προσθέτουμε το στραγγισμένο σπανάκι και σοτάρουμε μέχρι το κρέας να ψηθεί μέσα καλά. Αφήνουμε στην άκρη.

  4. Όταν είναι έτοιμες οι πατάτες, τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφαιρούμε λίγο από την σάρκα της πατάτας από το κέντρο της, ώστε να δημιουργηθεί μια τρύπα. Την πατάτα αυτή που αφαιρούμε την ανακατεύομε σε ένα μπολ με το γάλα, το βούτυρο και ¾ φλιτζανιού από το τυρί (άμα θέλουμε βάζουμε και ψιλοκομμένο σκόρδο). Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι ή το πράσο. Ανακατεύουμε καλά. Αναμειγνύουμε με το λουκάνικο και το σπανάκι.

  5. Μοιράζουμε την γέμιση στις πατάτες και τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.

 

Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ