Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Λουκουμαδο- πιτάκια με μερέντα!

... της Δήμητρας Τσαλκιτζή ...

 

Μμμμ… και στο σημείο αυτό κλείνουμε το στόμα μας μαζεύουμε τα σάλια μας!

Κάθε λέξη είναι λίγη για να περιγράψει αυτά τα υπέροχα, σοκολατένια, αφράτα, μυρωδάτα λουκουμαδο-πιτάκια!

Οκ! Δεν περιγράφω άλλο, ας «μιλήσει» η συνταγή και η φωτογραφία!

Καλύτερα απολαύστε τα χλιαρά.

 

Υλικά:

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 φακελάκι μαγιά ξερή

  • 1/2 κ.γ. αλάτι

  • 1 κ.σ. μέλι

  • 2,5 κούπες νερό χλιαρό 

  • Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

  • Μερέντα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το μέλι, τη μαγιά, το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός. 

  2. Σκεπάζουμε με πετσέτες και αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο (περίπου 1 ώρα). 

  3. Βάζουμε μπόλικο σπορέλαιο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει σε δυνατή φωτιά. Δίπλα βάζουμε ένα ποτήρι με νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού. Βάζουμε το μπολ με την ζύμη δίπλα από την κατσαρόλα. 

  4. Με το ένα χέρι παίρνουμε λίγη ζύμη και την πιέζουμε στη γροθιά μας. Βουτάμε το κουταλάκι στο ποτήρι με το νερό και κόβουμε το μπαλάκι ζύμης που βγαίνει από την γροθιά μας (από τον αντίχειρα και τον δείκτη). Το ρίχνουμε στο λάδι.Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει περίπου η επιφάνεια της κατσαρόλας. Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα, ανακατεύοντας συνεχώς για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κάθε 2-3 μπαλάκια βουτάμε το κουταλάκι στο νερό.

  5. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε από το λάδι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε πρώτα βάλει μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. 

  6. Αφού κρυώσουν τα γεμίζουμε με την μερέντα! Βάζουμε σε ένα κορνέμερέντα, τρυπάμε με την μύτη του κορνέ τα λουκουμαδο-πιτάκια και γεμίζουμε όσο θέλουμε!

  7. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και απολαμβάνουμε!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ