Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Σουφλεδάκια με χοιρινό

Μια υπέροχη, απολαυστική και εμφανίσιμη πρόταση!

Ένα ολοκληρωμένο γεύμα που συνδυάζει το κρέας με λαχανικά!

Απλό, εύκολο και γρήγορο, μπορεί να αποτελέσει και κυρίως γεύμα και ορεκτικό!

Δοκιμάστε το και σε μεγάλη πιατέλα για σουφλέ και σερβίρετέ το με ρύζι ή πατάτες.

 

Υλικά:

  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κύβους

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο

  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μπιζέλια και καρότα

  • Χοιρινό, κομμένο σε μπουκίτσες (περίπου 2 φλυτζάνια)

  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι

  • 1 ½ φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

  • 1/2 φλιτζάνι γάλα

  • 2 φλιτζάνια λάχανο, ψιλοκομμένο

  • Ζύμη της επιλογής μας (κουρού, σφολιάτα, για πίτα..)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

  2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα 6 φορμάκια για σουφλέ και τοποθετούμε σε ένα ταψί.

  3. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι (σε μέτρια προς δυνατή φωτιά) για 2 με 3 λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.

  4. Προσθέτουμε τα μπιζέλια, τα καρότα και το κρέας και σωτάρουμε για λίγα λεπτά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να απορροφηθεί. Ανακατεύουμε το ζωμό και το γάλα, τα προσθέτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το λάχανο.

  5. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια, γεμίζοντας τα εντελώς. Ανοίγουμε τη ζύμη και την κόβουμε σε κύκλους για να ταιριάζουν στα φορμάκια. Τοποθετούμε ένα κύκλο πάνω από κάθε φορμάκι.

  6. Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά!

 

Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ