Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Συνοδευτικό με λάχανο

Μια συνταγή σε αφιερωμένη σε όσους αγαπούν το λάχανο, αλλά και σε όσους αναζητούν το κάτι διαφορετικό στην γεύση!

Μια υγιεινή επιλογή για να συνοδεύσουμε το κρέας, το ρύζι, το κοτόπουλο, τις πατάτες… Δοκιμάστε το ως συνοδευτικό για οτιδήποτε. Θα συνειδητοποιήσετε πως το λάχανο τελικά ταιριάζει γευστικά με τόσα πολλά φαγητά που ποτέ δεν θα παιρνούσαν από το μυαλό σας..

Εύκολο, απλό, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό, γευστικό…Τι παραπάνω να ζητήσει κανείς;

 

Υλικά:

  • Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα

  • ½ λάχανο, ψιλοκομμένο

  • 2 πράσα

  • Χυμός από ½ λεμόνι

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/3 έως ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε να ζεσταθεί λίγο το λάδι. Όταν ζεσταθεί, αλλά όχι να κάψει, προσθέτουμε τα πράσα και το λάχανο.

  2. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το πράσο και το λάχανο να μαραθούν και να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το αλάτι και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτομε την κρέμα κα ανακατεύουμε απαλά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και αφήνουμε το λάχανο και τα πράσα να μαγειρευτούν για περίπου πέντε λεπτά.

  3. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύεται πολύ ωραία και με τυρί και ψωμί!

 
Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ