Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Υπόθεση Αλεξ: Αλλάζει η ποινή για δύο – Εκδικάζεται αίτηση αναίρεσης της απόφασης

949Ένα χρόνο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας για την πολύκροτη υπόθεση της εξαφάνισης του 11χρονου Άλεξ το Φεβρουάριο του 2006 στη Βέροια, αναμένονται διαφοροποιήσεις στην απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αλλάξει η ποινή που επιβλήθηκε στα δύο ελληνόπουλα.
Στην κατεύθυνση αυτή συνηγορούν εκθέσεις του ιδρύματος Βόλου όπου αποφασίστηκε ο εγκλεισμός-φιλοξενία τους.
Οι εκθέσεις αυτές παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα θετική εικόνα για τη διαγωγή και την εν γένει στάση των αδερφών Λ.Χ. και Β.Χ., των δύο από τους πέντε ανήλικους που καταδικάστηκαν από το δικαστήριο ανηλίκων Θεσσαλονίκης για την εξαφάνιση του συνομηλίκου τους από τη Γεωργία. 
Ταυτόχρονα, όπως έγινε γνωστό, στις 18 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης της απόφασης του δικαστηρίου. Η αίτηση υποβλήθηκε από την πλευρά των ελληνόπουλων, παρά το ότι, σύμφωνα με τα δικονομικά δεδομένα, η απόφαση του Δικαστηρίου Ανηλίκων είναι τελεσίδικη και δεν επιδέχεται νομικής προσβολής.
Η εκδίκαση της αίτησης αναίρεσης αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτελεί τομή στα μέχρι τώρα δικαστικά δεδομένα.
Ταυτόχρονα, αν τελικά επαληθευτούν οι πληροφορίες που θέλουν τα δύο ελληνόπουλα της «ομάδας των 5» να μην είναι υποχρεωμένα να παραμένουν στο Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, εγείρεται ζήτημα διαφοροποίησης και της ποινής και των άλλων καταδικασθέντων.
Οι προδιαγραφόμενες εξελίξεις αναμένεται να προκαλέσουν αντιδράσεις, αλλά και ενδεχόμενες εξελίξεις.

Μακεδονικό Δίκτυο – verianet.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ