Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Από αέρος... οι ΗΠΑ παρακολουθούν τα κινητά τηλέφωνα των Αμερικανών

Υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συγκεντρώνει στοιχεία από χιλιάδες κινητά τηλέφωνα Aμερικανών με στόχο τον εντοπισμό εγκληματιών, χρησιμοποιώντας δίκτυο μικρών κατασκοπευτικών αεροπλάνων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η υπηρεσία (US Marshals Service) χρησιμοποιεί μικρά αεροσκάφη από πέντε μεγάλα αεροδρόμια των ΗΠΑ, που φέρουν κεραίες οι οποίες εκπέμπουν σήμα που μιμείται το σήμα των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας.
Η Wall Street Journal γράφει πως τα αεροσκάφη αυτά πετούν συστηματικά επάνω από το αμερικανικό έδαφος για τη συγκέντρωση δεδομένων από χιλιάδες κινητά τηλέφωνα και πως η επιχείρηση που αφορά την πλειοψηφία των αμερικανών πολιτών.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, εμμένοντας στη θέση ότι οι υπηρεσίες του τηρούν την αμερικανική νομοθεσία στα προγράμματα παρακολούθησης και κατασκοπείας.
Το πρόγραμμα αυτό έχει επιτρέψει τον εντοπισμό κινητών τηλεφώνων που συνδέονται με εγκληματίες ή με υπόπτους για εγκληματική δράση.
Τα κινητά τηλέφωνα είναι προγραμματισμένα έτσι ώστε να συνδέονται με την πλησιέστερη και ισχυρότερη κεραία κινητής τηλεφωνίας.
Οι πύργοι «dirtbox», που είναι ενσωματωμένοι στα αεροσκάφη, λειτουργούν με τέτοιον τρόπο ώστε «να πείθουν» τα κινητά τηλέφωνα ότι έχουν το ισχυρότερο δυνατό σήμα στην περιοχή, τα κινητά συνδέονται μαζί τους, παρέχουν τα στοιχεία και στη συνέχεια η σύνδεση μεταφέρεται από τα «dirtbox» σε πραγματικές κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Ο τεχνολογικός υπεύθυνος της Αμερικανικής Ένωσης Υπεράσπισης των Ελευθεριών (ACLU) Κρίστοφερ Σογκόιαν χαρακτήρισε το πρόγραμμα «απαράδεκτο». 
 
Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters
www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ