Αλμυρό κέικ με αλεύρι καλαμποκιού

Ένα λαχταριστό, αλμυρό σνακ για μικρούς και μεγάλους!
Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!
Με αλεύρι από καλαμπόκι που του χαρίζει την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική γεύση του!
Πολύ ωραία ιδέα για πάρτι, για το σχολείο, για την εκδρομή, ακόμη και για συνοδευτικό για μπύρα!
Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένες ελιές ή ζαμπόν.
 
Υλικά:
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά της σούπας μπέικινπάουντερ
1 κ.γλ. αλάτι
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ¼ φλιτζάνι γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, μαλακό
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
τυρί Cheddar, κομμένο σε κυβάκια (περίπου 200 γρ.)
½ φλιτζάνι κόκκινες ψητές φέτες 
¼ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πιπέρι
 
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 1 φόρμα για κέικ.
3. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικινπάουντερ, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ. 
4. Χτυπάμε μαζί τα αυγά και το γάλα.
5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμεμε μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
6. Ρίχνουμε εναλλάξ στο μείγμα με το βούτυρο, λίγο από το μείγμα με το αλεύρι και λίγο από το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε ταυτόχρονα.
7. Προσθέτουμε το τυρί, τις πιπεριές και τον μαϊντανό. Χτυπάμε με το μίξερ, σε μικρή ταχύτητα, να ενσωματωθούν καλά.
8. Ρίχνουμε στο μείγμα στην φόρμα του κέικ. Λειαίνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια.
9. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά περίπου. 
10. Αφήνουμε να κρυώσει για ένα 10λεπτο και ξεφορμάρουμε.
11. Αν δεν καταναλωθεί άμεσα, το τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη η σε σακούλα και το διατηρούμε για αρκετές ημέρες.
 
 
Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ