Τάρτα με πατάτα και λουκάνικο

Πατατούλες, λουκάνικο, φασολάκια, μανιτάρια και η τάρτα είναι έτοιμη!

Μια λαχταριστή τάρτα, που θυμίζει λίγο σουφλέ πατάτας, και που θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σας!

Οι γεύσεις της, τόσο γνώριμες και αγαπημένες…

Σερβίρετέ την ως ορεκτικό, ως κυρίως πιάτο, σε πάρτι, σε μπουφέ, και αφήστε τους όλους ικανοποιημένους!

 

Υλικά:

 

  • 1 φύλλογια τάρτα

  • 6-7 μέτριες ψητές πατάτες, κομμένες σε φέτες

  • Πράσινα φασόλια, βρασμένα (όσα θέλετε, περίπου 1 φλ.)

  • 1 1/2 φλιτζάνια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

  • 2χοιρινά λουκάνικα

  • Λίγο ελαιόλαδο

  • 4 αυγά

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1 φλιτζάνι καπνιστό τυρί Cheddar ή καπνιστό τυρί Gouda, τριμμένο

  • Μαϊντανός, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. Σε ένατηγάνι, βάζουμε λίγο λάδι και προσθέτουμε το λουκάνικοκαι τα μανιτάρια. Ψήνουμε σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία, μέχρι το λουκάνικο να ροδίσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίζουμε τα πολλά υγρά τους.

  3. Προσθέτουμε το λουκάνικο-μανιτάρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

  4. Στρώνουμε το φύλλο σε μια ταρτιέρα και από πάνω απλώνουμε την γέμιση.

  5. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα και το πιπέρι με το σύρμα μέχρι να αναμειχθούν καλά. Ρίχνουμε και το τυρί. Περιχύνουμε πάνω από την τάρτα.

  6. Ψήνουμε 40 έως 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό αν θέλουμε.

 
Δ.Τ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ