Κόκκινη σάλτσα για ζυμαρικά με τυρί κρέμα

Αγαπάμε τα ζυμαρικά και είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής!

Αποτελούν σίγουρα μια επιλογή για μεσημεριανό φαγητό στο εβδομαδιαίο μενού μας!

Ποιος μπορεί, άλλωστε, να αντισταθεί σε ένα ζεστό πιάτο μακαρόνια σερβιρισμένα με μια πλούσια, ζεστή σάλτσα;

Η ουδέτερη γεύση τους, τα κάνει να ταιριάζουν με όλα τα υλικά. Γι΄ αυτό και δεν τα βαριόμαστε ποτέ! Μια διαφορετική σάλτσα και αμέσως, έχουμε ένα διαφορετικό πιάτο στο τραπέζι μας!

Μια διαφορετική σάλτσα, λοιπόν, για να συνοδεύσουμε τα μακαρόνια! Εύκολη, γρήγορη, πλούσια, γευστική και ιδιαίτερη! Δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε!

 

Υλικά:

  • 4 κουταλιές της σούπαςβούτυρο ή λάδι

  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 1/2 κουταλιά της σούπας βασιλικόαποξηραμένο

  • 250 γρ. τυρί κρέμα, μαλακό

  • ¾ φλ. λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

  • 2 φλιτζάνια γάλα

  • Παρμεζάνα, τριμμένη (περίπου 1 1/2 φλιτζάνια)

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

  • φρέσκο βασιλικό για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.

  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, προσέχοντας να μην καεί.

  3. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Βάζουμε τον βασιλικό και τις λιαστές ντομάτες.

  4. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά, περίπου 1/4 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας γρήγορα και συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στη σάλτσα.

  5. Προσθέτουμε την παρμεζάνα, το πιπέρι και το αλάτι.

  6. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το τυρί να λιώσει και η να ομογενοποιηθεί, για περίπου 5-10 λεπτά.

  7. Σερβίρουμε πάνω σε ζεστά ζυμαρικά.

 
Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ