Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μεξικό: Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία για τη δολοφονία των 43 φοιτητών

Με βόμβες μολότοφ επιτέθηκαν κατά αστυνομικών κοντά στο αεροδρόμιο της Πόλης του Μεξικού ομάδες ατόμων λίγο πριν τις προγραμματισμένες μεγάλες διαδηλώσεις κατά των πολιτικών χειρισμών του προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο σχετικά με την προφανή δολοφονία των 43 φοιτητών από διεφθαρμένους αστυνομικούς και μέλη συμμοριών στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Ειδικότερα σύμφωνα με το Reuters περίπου 300 διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις κοντά στο αεροδρόμιο, λίγες ώρες πριν από την μαζική έναρξη της εκδήλωσης διαμαρτυρίας και τις τρεις μεγάλες προγραμματισμένες πορείες. Οι τρεις πορείες στην Πόλη του Μεξικού αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα την Πέμπτη από διαφορετικά σημεία και θα συγκλίνουν στην κεντρική πλατεία, στο πλαίσιο της 114ης επετείου της Μεξικανικής Επανάστασης για την ανατροπή του δικτάτορα Πορφίριο Ντίαζ το 1910.
Η κοινωνία του Μεξικού είναι συγκλονισμένη από την στυγερή δολοφονία των 43 φοιτητών στην πόλη Ιγκουάλα στα νοτιοδυτικά της χώρας. Οι φοιτητές δολοφονήθηκαν από διεφθαρμένους τοπικούς αστυνομικούς σε συνεργασία με μέλη των καρτέλ ναρκωτικών.
Τα πτώματά τους στη συνέχεια πιθανότατα αποτεφρώθηκαν σύμφωνα με το γενικό εισαγγελέα.
Πολλοί μαθητές αλλά και οι συγγενείς των αγνοουμένων αναμένεται να είναι ανάμεσα στους διαδηλωτές, ο αριθμός των οποίων εκτιμάται σε χιλιάδες όπως είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Πόλης του Μεξικού.
 
 
www.naftemporiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ