Πανεύκολα ρολά κανέλας με μήλο (νηστίσιμα)

Υπέροχα, γευστικά, εύκολα και μυρωδάτα!

Δοκιμάστε να βάλετε στην γέμιση και λίγες σταφίδες! Τους πάνε πολύ!

Άμα θέλετε, παραλείψτε το αβγό στην επάλειψη. Αν πάλι θέλετε να γυαλίσουν από πάνω, μπορείτε να το βάλετε.

Δοκιμάστε τα και αφήστε τις γλυκιές μυρωδιές τους να γεμίσουν το σπίτι και να μυρίσει χειμώνας!

 

Υλικά:

  • 1 πακέτο φύλλο σφολιάτας

  • ½ φλ. ζάχαρη καστανή (άμα θέλετε και λευκή)

  • 3 μήλα κόκκινα, τριμμένα στον τρίφτη

  • Κανέλα (μπορείτε να βάλετε και λίγο τριμμένο γαρύφαλλο)

  • 1 αυγό (προαιρετικά-για επάλειψη)

 

Εκτέλεση:

  1. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας.

  2. Αναμειγνύουμε την ζάχαρη, τα μήλα και την κανέλα.

  3. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από την σφολιάτα.

  4. Κλείνουμε προσεκτικά την σφολιάτα σε σφιχτό ρολό. Στην άκρη, απλώνουμε λίγο νερό να κολλήσει και πιέζουμε ελαφρά να κλείσει το ρολό. Κόβουμε σε ροδέλες, σε πάχος περίπου όσο 1 χοντρό δάχτυλο.

  5. Απλώνουμε τις ροδέλες σε ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αν θέλουμε τις αλείφουμε με αβγό που έχουμε αραιώσει με λίγες σταγόνες νερού.

  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

  7. Σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.

 
Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ