Κριτσίνια με κρεμμύδι

Αγαπημένα τα κριστίνια! Τα αγαπάμε πολύ γιατί είναι εύκολα, γρήγορα, νόστιμα, συνδυάζονται εύκολα με πολλά συνοδευτικά και τρώγονται όλες τις ώρες της μέρας!

Μια διαφορετική συνταγή για κριτσίνια. Κριτσίνια με κρεμμύδι!

Εύκολα και ιδιαίτερα, θα «κάνουν» σίγουρα εντύπωση! Η δόση φτιάνει περίπου 15 κριτσίνια.

 

Υλικά:

  • 100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι

  • τυρί τσένταρ (περίπου 80 γρ.)

  • 1 αυγό

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

  2. Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια.Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα σκούρο χρώμα.

  3. Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλεύρι , το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε.

  4. Προσθέτουμε το βούτυρο και τρίβουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη που μοιάζει με ψίχουλα στην υφή.

  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα τηγανιτά κρεμμύδια , το τυρί και το μισό από το χτυπημένο αυγό (κρατάμε το άλλο μισό για να αλείψουμε από πάνω τα κριτσίνια πριν τα βάλουμε στο φούρνο).

  6. Με τα χέρια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί για να σχηματιστεί μια ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.

  7. Ανοίγουμε τη ζύμη σε περίπου 2 εκ. πάχος και στη συνέχεια κόβουμε σε κομμάτια, όσο 2 δάχτυλα περίπου.

  8. Τοποθετούμε τα κριτσίνιασε ένα ταψί που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και αλείφουμε με το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό που το έχουμε αραιώσει με λίγες σταγόνες νερό.

  9. Ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα, για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν!

 
Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ