Μητσοτάκης προς σχολικούς φύλακες: 'Σας έχω... στο μυαλό μου' - Ιδιωτική η συνάντηση!!! - Από διπλανή πόρτα έφυγε ο κ. υπουργός (βίντεο)

Τη διαβεβαίωση ότι τους...έχει στο μυαλό του, διατύπωσε προς τους σχολικούς φύλακες ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με 4μελή αντιπροσωπεία στη Βέροια.

Η συνάντηση έγινε μετά το τέλος της εκδήλωσης και μάλιστα προκάλεσε αντιδράσεις άλλων διαμαρτυρομένων - καθηγητών κυρίως - οι οποίοι, όπως έλεγαν, από τους χειρισμούς που έγιναν, αποκλείστηκαν από τη συνάντηση.

Με το που τελείωσε την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, ανέβηκε στο βήμα απολυμένος σχολικός φύλακας και από μικροφώνου έθεσε δημόσια ερωτήματα προς τον κ. υπουργό. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε "θα τα πούμε μετά"...Λίγο αργότερα, και ενώ η αίθουσα είχε αδειάσει, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι θα δει αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων.

Η συνεννόηση έγινε μέσω κινητών τηλεφώνων. Έτσι εμφανίστηκαν τελικά τέσσερα άτομα τα οποία κάθισαν στο τραπέζι με τον κ. Μητσοτάκη, αλλά η ενημέρωση των δημοσιογράφων σταμάτησε εκεί. Από το περιβάλλον του κ. υπουργού κατέστη σαφές, με ύφος που δεν επιδεχόταν αντιρρήσεις, ότι η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με την αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων ήταν "ιδιωτική" και γι' αυτό το λόγο οι εκπρόσωποι του τύπου πρέπει να αποχωρήσουν. Φυσικά δεν υπήρχε περίπτωση να ανοίξουν κάμερες.

"Πρόκειται για μια συνάντηση σαν να είναι σε κάποιο δωμάτιο", είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της συνοδείας του κ. Μητσοτάκη και ζήτησε την απομάκρυνση από τη αίθουσα όσων δημοσιογράφων βρίσκονταν εκεί, ενώ ταυτόχρονα στην είσοδο της αίθουσας αστυνομικοί δεν επέτρεπαν την είσοδο σε όσους θέλανε να μπούνε.
Το τι συζητήθηκε στη συνάντηση έγινε γνωστό λίγο αργότερα, όταν βγήκαν από την αίθουσα οι σχολικοί φύλακες που αποτέλεσαν την αντιπροσωπεία.

Όπως είπε εκπρόσωπος που συμμετείχε στη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης τους είπε ότι τους έχει....στο μυαλό του, ότι αναγνωρίζει πως πρόκειται για αδικία και ότι "μόλις περάσει η μπόρα με την τρόϊκα", θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών και άλλα συναρμόδια υπουργεία για να δει τι μπορεί να γίνει.
Ο κ. Μητσοτάκης βγήκε από την αίθουσα από διπλανή πόρτα και όχι από την κεντρική και όταν έγινε αντιληπτός ήδη είχε επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του και η πομπή απομακρύνθηκε από το χώρο συνοδεία αστυνομικής δύναμης.


 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ