Ο Μητροπολίτης Δράμας και το δράμα της Παναγίας Σουμελά

785Με την ευλαβική παρουσία της Παμποντιακής και την ειρηνική αποχώρηση μετά τις παραπάνω προτροπές των "αυλικών" του Σωματείου, "χάλασε" ουσιαστικά το σχέδιο σπίλωσης της ΠΟΕ που διέδιδε το Σωματείο Παναγία Σουμελά, αφού διαψεύστηκαν τα σενάρια για "προκλητικά επεισόδια" και "Πόλεμο και ασχήμιες" στο χώρο του Ιερού Προσκυνήματος.
Ως από "μηχανής Θεός" ήρθε να αποκαταστήσει την τρωτή αξιοπιστία του Ιδρύματος, ο "Άγιος Δράμας", ο πρώην ηγούμενος της Σουμελά, που θέλησε την αμέσως επόμενη ημέρα, από άμβωνος του Ιερού Ναού της Παναγίας να καταδείξει ότι ακόμη αποτελεί το "βαρύ πυροβολικό" στο πλευρό του Ιδρύματος, μια και το Ίδρυμα ήταν και συνεχίζει να είναι ο βασικός στηλοβάτης του στον ...πολύ δύσκολο Επισκοπικό του ρόλο στη Μητρόπολη Δράμας...
Τι για "ποδοσφαιρική ομάδα" έκανε λόγο, τι για πρωτεργάτες οι οποίοι θα μείνουν στην Ιστορία ως "Εφιάλτες του Ποντιακού Ελληνισμού", τι για Ιεχωβάδες, άθεους και σχησματικούς που δεν ξέρουν πώς να κάνουν το Σταυρό τους, που τους μαζέψανε από νυχτερινά κέντρα, είπε είπε είπε... μέχρι και τους έρμους του Καστανιώτες "πήρε η μπάλα" και τους στόλισε κανονικά, αμφισβητώντας και τη θρησκευτική τους πίστη λέγοντας ότι όταν χτυπούσε η Καμπάνα στη Σουμελά, οι Καστανιώτες γυρνούσαν από το άλλο πλευρό!!!, αλλά αμφισβήτησε και την προσφορά των προγόνων τους, που δώρισαν τα 500 στρέμματα της ανταλλάξιμης περιουσίας τους, οι οποίοι πίστεψαν ότι θα επανιδρυθεί κάποτε το Μοναστήρι της Παναγίας -πράγμα που δεν έγινε δυστυχώς ΠΟΤΕ-  λέγοντας το απίστευτο "και που βρήκαν το δάσος αυτοί, το φόρτωσαν από τη Σάντα με τα βαπόρια;"... αφήνοντας άναυδο τόσο το εκκλησίασμα που παρακολουθούσε το "κήρυγμα", όσο και τους τηλεθεατές του 4Ε που μετέδιδε "live" τον Δράμας εν δράσει... (για όσους αμφισβητούν τα γραφόμενα, το εν λόγω DVD είναι διαθέσιμο στην Ιστοσελίδα της ΕΛΒ στη διεύθυνση www.elverias.gr).
Κάποιοι μιλούν για "αποπληρωμή των χρωστούμενων και εξαργύρωση της στήριξης" του Άγιου Δράμας από το Ίδρυμα προκειμένου να εξασφαλίσει το Μητροπολιτικό θρόνο. Δεν δυσκολευόμαστε η αλήθεια να το πιστέψουμε.
Η πιο ενδιαφέρουσα όμως άποψη θέλει τον  "Δράμας" να είναι  "κρυφός δάκτυλος" της Παμποντιακής...
Ο λόγος;
Με την προκλητική του στάση και τις αστήρικτες δημόσιες συκοφαντίες του και ύβρεις, οι οποίες τυγχάνουν ευρείας δημοσιότητας από τα ΜΜΕ και της ανάλογης αποδοκιμασίας από τους αποδέκτες τους, έχει καταφέρει το πολύ σημαντικό έργο της συσπείρωσης όλων των Σωματείων της Παμποντιακής αλλά και να ξεσηκώσει τους απλούς πιστούς ανθρώπους, ακόμα και στην ίδια της Περιφέρεια της Δράμας, που σκανδαλίζονται από τη συμπεριφορά του και την εξόφθαλμη προσπάθεια του να καλύψει "τα ακάλυπτα" στο Ίδρυμα, φέρνοντας από τη μια σε δύσκολη θέση και τη Διοίκηση του Ιδρύματος και την Ιεραρχία της Εκκλησίας, και από την άλλη προκαλώντας το ενδιαφέρον πολιτικών που αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση αυτή πρέπει επιτέλους να πάρει ένα  "τέλος", ώστε έχει ουσιαστικά ανοίξει το δρόμο για τις αναγκαίες αλλαγές και το οριστικό "ξεκαθάρισμα" σε μια ιστορία που έχει καταντήσει πλέον πρόκληση για όλους...
Αν κρίνουμε από το αποτέλεσμα, αυτή είναι ακόμα πιο αληθοφανής άποψη... Εν αναμονή λοιπόν της συνέχειας!


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ