«Ακαδημία» για ανέργους!

Κολεγιά με την Microsoft έκανε ο... ταπεινός ΟΑΕΔ και εγεννήθη το πρόγραμμα «Ακαδημία Πληροφορικής», αυτό δηλαδή που υφίσταται από χρόνια στην αλλοδαπή και υποστηρίζει προϊόντα της εταιρείας! Τι εστί «Ακαδημία»; Δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση των εγγεγραμμένων ανέργων σε γνωστικά αντικείμενα ψηφιακής τεχνολογίας, εκπαίδευση που -κατά τους συμπράττοντες- θα τους βοηθήσει να βρουν δουλειά όταν και εάν παρέλθει η εποχή της εργασιακής ξηρασίας που διανύουμε.
 
Στην «Ακαδημία», λοιπόν, μπορούν να «φοιτήσουν» άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης, ηλικίας ή οποιασδήποτε άλλης παραμέτρου. Αρκεί να διαθέτουν ακόμα ενεργή τηλεφωνική γραμμή και σύνδεση στο διαδίκτυο.
 
Μέσω διαδικτύου θα έχουν δωρεάν πρόσβαση στη διεθνή πλατφόρμα της Microsoft, IT Academy, που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως με σκοπό την ανάπτυξη των ψηφιακών τους δεξιοτήτων. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων «κάθε άνεργος θα έχει αποκτήσει εφόδια που θα ενισχύουν σημαντικά το εργασιακό του προφίλ», σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ. 
 
Το πρόγραμμα έχει αναπτυχθεί με ορίζοντα τριετίας και δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης μιας μεγάλης γκάμας μαθημάτων για όλα τα επίπεδα, με προοπτική να εμπλουτιστεί, ώστε να παρέχει ακόμη περισσότερα οφέλη.
 
Οι εγγεγραμμένοι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, τις εξής υπηρεσίες:
1. Παροχή ηλεκτρονικής εκπαίδευσης σε περισσότερα από 1.000 θέματα τεχνολογιών πληροφορικής, όπως λειτουργικά συστήματα, εφαρμογές γραφείου, δίκτυα υπολογιστών, προγραμματισμός, συστήματα ERP και CRM, βάσεις δεδομένων κ.ο.κ.. Ο εκπαιδευόμενος, μέσω ενός μοναδικού κωδικού, θα έχει πρόσβαση στα μαθήματα από οποιονδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, ενώ θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα download των μαθημάτων.
2. Παροχή δωρεάν διαδικτυακής υποδομής μέσω του Office 365 για την υποστήριξη της εκπαίδευσης:
a. Real-time εκπαίδευση μέσω της πλατφόρμας (Lync): Δυνατότητα e-learning με τη βοήθεια ενός «εξελιγμένου Skype», το οποίο θα επιτρέπει στους καθηγητές να διοργανώνουν online εκπαιδεύσεις μέσω video, εφαρμογών, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να τους κάνουν σχόλια και ερωτήσεις σε πραγματικό χρόνο.
b. Δυνατότητα εύκολης δημιουργίας portals μαθημάτων: μέσω της  πλατφόρμας Sharepoint Online, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργούν με απλό τρόπο online σελίδες εκπαιδευτικού υλικού τις οποίες στη συνέχεια θα μοιράζονται με τους εκπαιδευόμενους στο πλαίσιο των μαθημάτων.
c. Δυνατότητα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας: Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης email, με 50 GB αποθηκευτικό χώρο, ημερολόγιο και tasks.
 
Παρέχεται η δυνατότητα χρήσης των web εκδόσεων Microsoft Word, Excel, Powerpoint, Onenote καθώς και Project Server.
 
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει προσεχώς πιλοτικά, με στόχο να επεκταθεί αργότερα στο σύνολο των ενδιαφερόμενων εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ. 
 
Τι είναι;
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, «Η Ακαδημία Τεχνολογίας (IT Academy) παρέχει την δυνατότητα Εξατομικευμένης διαδικασίας μάθησης με την χρήση computer based training (μαθημάτων τα οποία είναι διαθέσιμα οnline και offline) σε 1.000 μαθησιακά αντικείμενα, τα οποία περιλαμβάνουν δημοφιλείς εφαρμογές όπως Windows, Word, Excel, PowerPoint, Access, καθώς και θέματα διαχείρισης δικτύων (Windows Server, Sharepoint Server, Exchange Server), ανάπτυξης εφαρμογών για κινητά, web μέσω του Visual Studio, εκπαίδευση σε CRM/ERPs και πλήθος άλλων τεχνολογιών πληροφορικής.
H εκπαίδευση μπορεί να πραγματοποιείται στον χώρο και τον χρόνο που εξυπηρετεί τον εκπαιδευόμενο. Μέρος της παρεχόμενης εκπαίδευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης από τον εκπαιδευόμενο για την προετοιμασία του σε θέματα πιστοποίησης σε τεχνολογίες πληροφορικής».
 
Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα κόστος για τον εκπαιδευόμενο, ούτε υπάρχει η ανάγκη αγοράς οποιουδήποτε λογισμικού, αφού το περιβάλλον εκπαίδευσης παρέχει εικονικά εργαστήρια (με διαθέσιμο όλο το λογισμικό που απαιτείται).
 
Πρόσβαση
Για να λάβετε κωδικούς πρόσβασης για το IT Academy και την πλατφόρμα Office 365, μπαίνετε στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ www.oaed.gr και προχωράτε στην επιλογή «Ακαδημία Πληροφορικής». Στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να κάνετε την αίτηση σας για τη λήψη των κωδικών με τους οποίους θα έχετε πρόσβαση στην  «Ακαδημία Πληροφορικής». 
 
Συμπληρώνετε το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ σας και στη συνέχεια πατήστε «enter» για να γίνει η αναγνώριση σας από το σύστημα.
 
Το πρόγραμμα υποστηρίζει την ανάπτυξη των δεξιοτήτων στις τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών (ΤΠΕ), μέσω της παροχής on line εκπαίδευσης. Στόχος της «Ακαδημίας Πληροφορικής» είναι να ενισχύσει τις δεξιότητες των εγγεγραμμένων ανέργων του ΟΑΕΔ μέσα από την παροχή, μεταξύ άλλων, διαδικτυακών μαθημάτων ΤΠΕ στα λειτουργικά συστήματα, στα εργαλεία αυτοματισμού γραφείου ERPs, CRMs, προγραμματισμού και διαχείρισης δικτύων.
 
Επίσης, το πρόγραμμα παρέχει διαδικτυακά εργαλεία υποστήριξης της εκπαίδευσης, καθώς και περιοχές διαδικτυακών συζητήσεων και πόρων προς εκπαιδευτές και μαθητές, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θεματικών κοινοτήτων.
 
Αφού συμπληρώσετε το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ σας και πατήσετε «enter», συμπληρώνετε τα πεδία με την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e – mail). Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί. Μέσα σε χρονικό διάστημα 20 εργάσιμων ημερών θα αποσταλούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχετε δηλώσει οι κωδικοί σας. Με τους κωδικούς αυτούς, μπορείτε να μπείτε στο IT Academy και να αναπτύξετε τις δεξιότητες στις Τεχνολογίες, την Πληροφορική και τις Επικοινωνίες.
 
 
www.proslipsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ