Αρωματισμένο ζεστό κρασί

Ζεστό κρασάκι, αναμμένο τζάκι, μυρωδιές στο σπίτι, χιόνι να πέφτει έξω απαλά, καλή παρέα, ίσως και λίγο χουχούλισμα στο καναπέ με κουβέρτα… και έτσι απλά ολοκληρώνονται οι αγαπημένες χειμωνιάτικες βραδιές!

Ένα ποτό που φέρνει και με την μυρωδιά του και με την γεύση του τον χειμώνα.

Δοκιμάστε να το φτιάξετε και μόνοι σας και αφήστε το να σας ταξιδέψει σε ονειρεμένες εικόνες και σκέψεις. Καλό χειμώνα!

 

Υλικά:

• 1 μπουκάλι κρασίMerlot

• 1 ½ φλιτζάνια νερό (άμα δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξύδι)

• 2 πορτοκάλια, τις φλούδες και τον χυμό τους

• 1 μήλο, κομμένο σε φέτες

• 2 ξυλάκια κανέλα

• 3 αστέρια γλυκάνισο

• 4 κεφάλια γαρύφαλλο

• 1/4 φλιτζάνι μέλι

 

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κρασί, σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. Ανάβουμε την φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα μήλα, την κανέλα, τον γλυκάνισο καιτο γαρύφαλλο.

  • Ρίχνουμε το μπουκάλι κρασί και ανακατεύουμε. Προσέχουμε να μην ζεστάνουμε πολύ ώρα το κρασί και εξατμιστεί το αλκοόλ.

  • Σερβίρουμε σε ποτήρια και γαρνίρουμε το καθένα με ένα ραβδί κανέλας, μια φέτα πορτοκάλι και ένα αστέρι γλυκάνισο, εάν θέλουμε.

Συμβουλή: Το μείγμα (χωρίς το κρασί) μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε να απολαύσουμε το κρασί μας, ζεσταίνουμε ελαφρά, σβήνουμε με το κρασί σερβίρουμε.

 

Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ