Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Βαρύ κλίμα στην οικονομία -Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Βαρύ κλίμα στην αγορά και συνολικά στην ελληνική οικονομία, καθώς εκτός ορίων οδηγείται η πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα δύο κόμματα να ανεβάζουν κατακόρυφα του τόνους της αντιπαράθεσης, βάζοντας στην ατζέντα τα θέματα της οικονομίας και της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος.

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων παραμένουν στα ύψη, ενώ στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τις μεγάλες απώλειες την περασμένη εβδομάδα, χθες σημειώθηκε «δειλή» άνοδος.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας σε εκδήλωση για τον Ξ. Ζολώτα προειδοποίησε ότι η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει πλέον σοβαρές διαστάσεις και ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος.

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σ. Βούλτεψη πως η κυβέρνηση έχει λάβει προειδοποιήσεις από τους οικονομικούς οίκους, ότι αν η χώρα πάει σε εκλογές θα βρεθεί σε πιστωτικό γεγονός, άναψε φωτιές προκαλώντας την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλ. Τσίπρα να φθάνει σε σημείο να καταγγέλλει τον πρωθυπουργό μέχρι και για απόπειρα σκηνοθετημένου bank run, απειλώντας μάλιστα πως «όσοι το επιχειρήσουν θα λογοδοτήσουν».

Συγκεκριμένα, η κυρία Βούλτεψη, σε συνέντευξή της στο MEGA, ανέφερε πως «βρισκόμαστε στο σημείο κατά το οποίο πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για αυτά τα οποία συζητούν. Η χώρα βρέθηκε, δυστυχώς, ξανά στην κόψη του ξυραφιού. Έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός».

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου προκάλεσε την αντίδραση όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος δήλωσε πως «ως κ. Βούλτεψη μπορεί να λέει ότι θέλει, ως κυβερνητική εκπρόσωπος, όμως, η δήλωση αυτή είναι από απρόσεκτη έως επικίνδυνη και καλό θα ήταν το επόμενο διάστημα να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι είναι μία περίοδος σημαντική για τη χώρα και πρέπει σε αυτή την περίοδο όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Αντίδραση 
Υπό το βάρος των αντιδράσεων η κυρία Βούλτεψη αναγκάστηκε λίγο αργότερα σε διορθωτική γραπτή δήλωση, στην οποία διευκρίνιζε πως η τοποθέτησή της αφορούσε την έκθεση του διεθνούς οίκου Moody's περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και τις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία, τα οποία και δεν υιοθετεί. «Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου έσπευσαν να «σηκώσουν το γάντι» και μετά από έκτακτη σύσκεψη στελεχών της Πολιτικής Γραμματείας και του επικοινωνιακού επιτελείου του κόμματος, ανέβασαν κατακόρυφα τους τόνους, βάζοντας στο κάδρο τον ίδιο τον Αντ. Σαμαρά.

Σε μία προσπάθεια να «χρεώσει» στην κυβέρνηση απόπειρα εκφοβισμού των βουλευτών ενόψει της προεδρικής εκλογής και μάλιστα σε συνεννόηση με την τρόικα, προειδοποίησε πως «όσες μεθοδεύσεις κι αν επιχειρήσουν δεν θα τα καταφέρουν. Θα τους γυρίσουν μπούμερανγκ και θα τις χρεωθούν». «Ο Σαμαράς είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας. Έχει υιοθετήσει τη λογική: 'Αποθανέτω η ψύχη μου μετά των αλλοφύλων'» ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ενώ συνεχίζοντας την επίθεση στον πρωθυπουργό υποστήριξε ότι «ο Σαμαράς είναι ικανός ακόμα και να σκηνοθετήσει bank run, με τεχνητή φυγή κεφαλαίων, φίλα προσκείμενών του επιχειρηματιών, προκειμένου να κάνει πειστικό το επιχείρημα του φόβου». Στην Κουμουνδούρου, μάλιστα, οργανώνοντας τη γραμμή άμυνας απέναντι σε οποιαδήποτε πιθανή εξέλιξη, έσπευσαν να «καταγγείλουν» και τα σενάρια περί συγκρότησης κυβέρνησης εθνικού σκοπού, αναφέροντας πως «μοναδικό σκοπό έχουν τη διάσωση της μνημονιακής πολιτικής».

Η απάντηση Δ. Σταμάτη 
Η απάντηση την κυβέρνηση στον Αλ. Τσίπρα δόθηκε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη να καταγγέλλει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «επικίνδυνο και υπόλογο που επιμένει να σύρει τη χώρα σε εκλογές, περιφρονώντας ακόμα και τη βούληση του ελληνικού λαού».

Ο Αλ. Τσίπρας , τόνισε ο κ. Σταμάτης, «προσπαθεί να αμβλύνει τις αλγεινές εντυπώσεις που προκάλεσαν οι αμετροεπείς και επικίνδυνες δηλώσεις του για 'ζουρνάδες και χορούς' και φθάνει στο σημείο να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ως? επικίνδυνο», σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «εδώ και 2,5 χρόνια κρατά όρθια τη χώρα κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και κόντρα στην υπονομευτική δράση του κ. Τσίπρα, ενώ φρόντισε να εξασφαλίσει τη χώρα από οποιοδήποτε πιστωτικό γεγονός, για όσο χρόνο πιθανόν να διαρκέσει η πολιτική περιπέτεια στην οποία έβαλε τη χώρα ο κ. Τσίπρας».

Σ. Βούλτεψη
Η δήλωση της κυβερνητικής εκπρο- σώπου πως η κυβέρ- νηση έχει λάβει προ- ειδοποιήσεις από τους οικονομικούς οίκους, ότι αν η χώρα πάει σε εκλογές θα βρεθεί σε πιστωτικό γεγονός, άναψε φωτιές.

Ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ
Η δήλωση αυτή είναι από απρόσεκτη έως επικίνδυνη και καλό θα ήταν το επόμενο διάστημα να είμαστε πολύ προσεκτικοί, διότι είναι μία περίοδος σημαντική για τη χώρα και πρέπει σε αυτή την περίοδο όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

ΣΥΡΙΖΑ
«Ο Σαμαράς είναι πια επικίνδυνος για τη χώρα. Δεν φαίνεται να τον απασχολεί διόλου η σταθερότητα της οικονομίας», ανέφερε ο κ. Τσίπρας. Στην Κουμουνδούρου οργανώνοντας τη γραμμή άμυνας, έσπευσαν να «καταγγείλουν» και τα σενάρια περί συγκρότησης κυβέρνησης εθνικού σκοπού, αναφέροντας πως «μοναδικό σκοπό έχουν τη διάσωση της μνημονιακής πολιτικής».

 
www.imerisia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ