Μάφινς με cottagecheese, μανιτάρια και φέτα!

Μάφινς σε μια αλμυρή εκδοχή, για αλμυρές απολαύσεις!

Τυρί, μανιτάρια, φρέσκο κρεμμύδι, ενώνονται και χαρίζουν τις γεύσεις τους σε αυτά τα υπέροχα μάφινς!

Μπορείτε, φυσικά, να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως ζαμπόν, πιπεριές, πράσο, ελιές κ.α. .ο,τι πραγματικά «τραβάει» η όρεξή σας!

Κάντε το και σε φόρμα κέικ και απολαύστε εύκολα και γρήγορα ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ!

Συστατικά:

  • μανιτάρια, κομμένα σε φέτες (περίπου 2 φλιτζάνια)

  • ελαιόλαδο

  • 1/3 φλιτζάνι τυρί cottage

  • 1/4 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως

  • 2/3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 1 κ.γλ.μπέικινπάουντερ (γεμάτο)

  • 3 αυγά, χτυπημένα

  • ½ φλ. γάλα ή νερό

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

  • 2 μικρά κρεμμυδάκιαφρέσκα

  • 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 5 λεπτά, έως ότου τα μανιτάρια αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και βγάλουν όλα τα υγρά τους.Όταν τα μανιτάρια είναι έτοιμα, αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά τα ανακατεύουμε απαλά με το τυρί φέτα και τα κρεμμυδάκια.

  3. Σε μπολ ανακατεύουμε τα στερεά (τα αλεύρια, το αλάτι και το μπέικιν)

  4. Ανακατεύουμε τα αυγάκαι το γάλα ή το νερό. Προσθέτουμε καιτο τυρί cottage και το τυρί παρμεζάνα.

  5. Ανακατεύουμε το μείγμα με το αλεύρι με το μείγμα με τα αυγά και μετά με το μείγμα με τα μανιτάρια.

  6. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για μάφινς ή βάζουμε χαρτάκια και γεμίζουμε με την ζύμη στα 2/3.

  7. Ψήνουμε για 25 λεπτά, ή μέχρι τα muffins να ροδίσουν ελαφρά.

  8. Σερβίρονται ιδανικά ζεστά ή χλιαρά.

 
Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ