Κοτόπουλο με φασόλια γίγαντες στον φούρνο

Επειδή μας αρέσει το κοτόπουλο, γιατί είναι νόστιμο, υγιεινό και οικονομικό, αλλά βαριόμαστε κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια!
Ας ξεχάσουμε για λίγο τις πατάτες, το ρύζι και τα μακαρόνια!
Ας δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό! Κοτόπουλο με φασόλια, πράσα και μυρωδικά!
Νόστιμο, υγιεινό, εύκολο!
Μια εναλλακτική ιδέα, επίσης, για να φάμε διαφορετικά τα φασόλια, πέρα από τηνφασολάδα..
 
Υλικά:
6 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
2 μέτρια πράσα
1 κ.γλ. πάπρικα
μια πρέζα σαφράν
2 σκελίδες σκόρδου
4 κλωναράκια θυμάρι
200 ml γλυκό λευκό κρασί
250 ml ζωμό κότας
800 γρ βρασμένα φασόλια γίγαντες (βρασμένα μαζί με 1 φύλλο δάφνης)
ελαιόλαδο και αλάτι
 
Εκτέλεση: 
1. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές. Βγάζουμε από την κατσαρόλα. 
2. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, και τα πράσα ψιλοκομμένα σε κομμάτια (2-3 εκατ). Χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά για 3- 4 λεπτά. 
3. Προσθέτουμε την πάπρικα, το σαφράν, το κομμένο σκόρδο, το θυμάρι, το κρασί και το ζωμό στην κατσαρόλα. Βάζουμε μαζί και το κοτόπουλο. Προσέχουμε ώστε να καλύπτονται με τον ζωμό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. (Προσθέτουμε αν χρειαστεί παραπάνω ζωμό ή νερό)
4. Προσθέτουμε τα βρασμένα φασόλια και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
 
 
Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ