Σως σκόρδου

Εξαιρετικά αφιερωμένη σε όσους αγαπούν το σκόρδο!

Μια πανεύκολη, πλούσια σκορδο-μαγιονέζα για να συνοδεύσετε πραγματικά τα πάντα! Ό, τι θέλετε! Κρέας, λαχανικά, μπρουσκέτες, σαλάτες…

Ιδιαίτερη και γευστική! Ετοιμάστε την και αποθηκεύστε την στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο, όπως και την μαγιονέζα. Διατηρείται άνετα μια εβδομάδα στο ψυγείο.

 

Υλικά:

  • 10 σκελίδες σκόρδο, μη αποφλοιωμένες

  • Ελαιόλαδο

  • 3 κρόκοι αυγών

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι

  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι (λευκό καλύτερα)

  • 1 φλιτζάνι λάδι επιπλέον

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C / 160 ° Cστον αέρα.

  2. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετούμε πάνω το σκόρδο. Ψεκάζουμε με λάδι. Ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει αρκετά. Αφαιρούμε την φλούδα από το σκόρδο και το πολτοποιούμε. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

  3. Ανακατεύουμε με μίξερ τους κρόκους των αυγών, το ψητό σκόρδο, τη μουστάρδα, το ξύδι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αφρίσουν.

  4. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε το λάδι σιγά σιγά με μία λεπτή, σταθερή ροή μέχρις ότου το μείγμα να γίνει παχύ και κρεμώδες.


    Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή   

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ