Γρήγορα μακαρόνια με κιμά από λουκάνικο

Πανεύκολο, γρήγορο και νοστιμότατο!

Ο κιμάς από το λουκάνικο μας παρέχει 2 πλεονεκτήματα! Την ευκολία, καθώς το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε το περίβλημα από το λουκάνικο και να το προσθέσουμε στο τηγάνι, αλλά προσφέρει παράλληλα και όλη την νοστιμιά του, με τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα που ήδη περιέχει!

Κι επειδή σε κάποιους ίσως δεν πολυαρέσει η ιδέα του λάχανου που περιέχει η συνταγή, θυμηθείτε τους λαχταριστούς... λαχανοντολμάδες, για να σκεφτείτε πόσο ωραία «δένει» ο κιμάς με το λάχανο!

Μια μακαρονάδα που πραγματικά αξίζει πολλά!

Δοκιμάστε το ζεστό και αφεθείτε στην γεύση αυτού του υπέροχου πιάτου!

Καλή σας όρεξη!

 

Υλικά:

  • 1 συσκευασία πέννες ή ριγκατόνι

  • Λίγο ελαιόλαδο

  • 1 μεγάλο χωριάτικο λουκάνικο

  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο πράσο

  • 4 φλιτζάνια τριμμένο λάχανο

  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή νερό

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

 

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Μαγειρεύουμε 8 λεπτά ή μέχρι να είναι σχεδόν aldente, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στραγγίζουμε.

  2. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σεμέτρια-υψηλή θερμότητα.

  3. Αφαιρούμε το περίβλημα από το λουκάνικο. Προσθέτουμε το λουκάνικο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά, ανακατεύοντας για να «σπάσει» και να γίνει σαν κιμάς.

  4. Προσθέτουμε το πράσο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά.

  5. Προσθέτουμε το λάχανο, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί, ανακατεύοντας συχνά.

  6. Προσθέτουμε το αλάτι, τον ζωμό, και το πιπέρι. Αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να είναι πολύ τρυφερά.

  7. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρει βράση. Αφαιρούμε από το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως.

 
Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ