Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

ΔΗΜΑΡ: Φήμες για διάλυση πριν από την προεδρική εκλογή

Η διάσπαση της ΔΗΜΑΡ, με την ομαδική ανεξαρτητοποίηση βουλευτών, ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα στην προεδρική εκλογή, είναι το σενάριο που κυκλοφορεί από την Κυριακή και το οποίο αποκαλύπτει ο «Μικροπολιτικός» στα «Νέα».
 
Σύμφωνα με τον «Μικροπολιτικό», οι πληροφορίες θέλουν εννέα βουλευτές να είναι έτοιμοι να δηλώσουν την ανεξαρτητοποίησή τους. Το κατά πόσο ευσταθεί το παραπάνω σενάριο θα αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της κοινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας σήμερα, Δευτέρα.
 
Ο λόγος δεν είναι τόσο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, όσο το γεγονός ότι ο Φώτης Κουβέλης φέρεται να συνέταξε μόνος του την ανακοίνωση, χωρίς πρώτα να έχει συζητήσει με τους βουλευτές του. Σημειώνεται άλλωστε ότι τρεις εξ αυτών (Νίκη Φούντα, Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας) έχουν υπογράψει το «κείμενο των οκτώ», στη γραμμή του οποίου κινήθηκε και το μεγαλύτερο μέρος των προτάσεων Σαμαρά, όπως τουλάχιστον φάνηκε από το διάγγελμά του την Κυριακή.
 
Τσούκαλης: Σενάρια επιστημονικής φαντασίας
 
«Σενάρια επιστημονικής φαντασίας» χαρακτήρισε ο Νίκος Τσούκαλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το δημοσίευμα των Νέων ότι διαλύεται η ΔΗΜΑΡ και ανεξαρτητοποιούνται οι εννιά βουλευτές ώστε να λειτουργήσουν αυτόνομα στην Προεδρική εκλογή. Σε ό,τι αφορά την πρόταση των οχτώ βουλευτών που ο ίδιος συνυπέγραψε, τόνισε ότι από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συναινεί, ο ίδιος θα ακολουθήσει τη γραμμή του κόμματος και θα ψηφίσει «παρών».
 
Με στόχο τους 170 στη β' ψηφοφορία
Η πολιτική αριθμητική παραμένει αμείλικτη: χωρίς όλους τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ή όλους των ΑΝΕΛ... ή τους μισούς από κάθε κόμμα, Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν βγαίνει. Κι επειδή η δεξαμενή των Ανεξάρτητων Ελλήνων έδειξε να «σφραγίζεται» μετά την υπόθεση Χαϊκάλη, τα μάτια όλων στρέφονται στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Συνεργάτες του οποίου υποδέχθηκαν παγερά την παρέμβαση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει είναι να μην παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης και η πολιτική της.
 
Από την πλευρά του Μαξίμου τονίζεται πως «ο Αντώνης Σαμαράς ό,τι ήταν να κάνει το έκανε», από δω και πέρα την ευθύνη φέρουν οι βουλευτές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης – εννοώντας τη ΔΗΜΑΡ, αφού με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τους χωρίζει αδιαπέραστη τάφρος.
 
Με τη φράση αυτή οι συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν αφήνουν κανένα παράθυρο για αλλαγή υποψηφίου (διαψεύδοντας φήμες που κυκλοφόρησαν το διήμερο) με την επισήμανση ότι «κανένας βουλευτής και κανένα κόμμα, ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έθεσαν το παραμικρό θέμα για τον Σταύρο Δήμα». Επίσης, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπήρξε υπαναχώρηση από τη θέση για «καθαρές λύσεις» των προηγούμενων ημερών: «αφορούσε στην κυβέρνηση ειδικού σκοπού με άλλον πρωθυπουργό», εξηγούν, επιμένοντας στο «αυτό ξεχάστε το».
 
Όπερ, εάν εκλεγεί Πρόεδρος, θα υπάρξει νέα κυβέρνηση (με την είσοδο των κεντροαριστών μεταρρυθμιστών) αλλά στο τιμόνι της θα παραμείνουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.
 
 
 
www.iefimerida.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ