Κεράσματα με ινδοκάρυδο

Έτοιμο το κέρασμα με 3 μόνο υλικά! Σε 15 μόνο λεπτά!

Πανεύκολα, πολύ γρήγορα, οικονομικά και πρωτότυπα κεράσματα! Η γεύση τους είναι ίδια με τις γνωστές σοκολάτες με γέμιση ινδοκάρυδο που κυκλοφορούν στα σούπερ μάρκετ.

Μην διστάσετε να πειραματιστείτε και να προσθέσετε στο κέντρο τους λίγο γλυκό κουταλιού ή προσθέσετε στην γέμιση ξηρούς καρπούς!

Αφήστε την φαντασία ελεύθερη και ετοιμάστε τα πιο εύκολα κεράσματα που είχατε ποτέ!

 

Υλικά:

  • 1 ζαχαρούχο γάλα

  • 1 ½ φλ. ινδοκάρυδο (ίσως χρειαστεί και λίγο παραπάνω)

  • 250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο με το ινδοκάρυδο (αν χρειαστεί βάζουμε λίγο παραπάνω ινδοκάρυδο, μέχρι η υφή του να μοιάζει με λάσπη και να πλάθεται).

  2. Πλάθουμε μπαλίτσες, τετράγωνα ή οβάλ σχήματα.

  3. Βάζουμε στην κατάψυξη 10 λεπτά να σταθούν.

  4. Λιώνουμε την σοκολάτα και βουτάμε τα κεράσματα ώστε να έχουν μια ελαφριά επικάλυψη σοκολάτας.

  5. Όσο ακόμη η σοκολάτα είναι υγρή, απλώνουμε από πάνω νιφάδες ινδοκάρυδου.

 
Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ