Νηστίσιμες τορτίγιες με μανιτάρια

Υπέροχο, ελαφρύ, δροσερό και υγιεινό!

Ένα πιάτο που σερβίρεται ως γεύμα, ως σνακ αλλά και σε πάρτι ή μπουφέ! Κόψτε τα σε ροδέλες, τρυπήστε τα με ξυλάκια και σερβίρετέ τα!

Στην συνταγή προτείνεται ένα διαφορετικό πέστο, με βασιλικό και κόλιαντρο! Άμα θέλετε όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κανονικό πέστο, μόνο με βασιλικό, ή να χρησιμοποιήσετε (για οικονομία χρόνου) το έτοιμο πέστο που πωλείται στην αγορά.

Όσοι, επίσης, δυσκολεύονται να βρουν και να χρησιμοποιήσουν το κινόα, σε αυτήν την συνταγή, μπορούν να το αντικαταστήσουν με βρασμένες πατάτες, ψιλοκομμένες.

Καλή επιτυχία!

 

 

Υλικά (Για 6 μερίδες):

Για το πέστοβασιλικού- κόλιαντρου:

  • 3 σκελίδες σκόρδο

  • 2 φλιτζάνια κόλιαντρο (φύλλα), περίπου 1 ματσάκι

  • 1 φλ. βασιλικό

  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα

  • 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

  • χυμό από 1/2 λεμόνι

  • αλατοπίπερο

Για την γέμιση:

  • 4 μανιτάρια Portobello

  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

  • αλατοπίπερο

  • 1/2 φλιτζάνι ωμόκινόα(quinoa), πλυμένο και στραγγισμένο

  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένα μαύρα φασόλια (προαιρετικά)

  • 2 ψητές κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες

  • τριμμένη παρμεζάνα

  • 6 tortillas

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε με ένα βρεγμένο χαρτί κουζίνας. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, 15-25 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος τους. Αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, κόβουμε σε λεπτά κομματάκια.

  2. Στη συνέχεια, μαγειρεύουμε το κινόα. Προσθέτουμε τα πλυμένα και στραγγισμένα quinoa σε μια κατσαρόλα με 3/4 φλιτζάνια νερό. Όταν αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί το νερό, περίπου 15 λεπτά.

  3. Ετοιμάζουμε το πέστο. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο στο μίξερ και το ψιλοκόβουμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

  4. Ανακατεύουμε ¼ φλιτζάνι πέστο και τα μαύρα φασόλια στο μαγειρεμένοquinoa.

  5. Συναρμολογούμε! Απλώνουμε σε κάθε τορτίγι μια κουταλιά πέστο. Προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα κινόα, λίγες φέτες Portobello, και λίγη ψητή κόκκινη πιπεριά. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Τυλίγουμε και απολαμβάνουμε!

 
Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ