Σάλτσα μανιταριών με γαλοπούλα ή κοτόπουλο

Μια υπέροχη αρμονία γεύσεων!

Η ελαφρώς ουδέτερη γεύση της γαλοπούλας και του κοτόπουλου «δένονται» τόσο μοναδικά με αυτή την σάλτσα μανιταριών και χαρίζουν τεράστια απόλαυση!

Η συγκεκριμένη σάλτσα είναι τόσο βελούδινη, πλούσια, εύγευστη, μυρωδάτη και εύκολη!!

Μην παραλείψετε τον μαϊντανό και το σχοινόπρασο γιατί δίνουν την δική τους ξεχωριστή υπογραφή στην σάλτσα.. Σερβίρετε με ρύζι, πατατούλες ή λαχανικά και απολαύστε το!

 

Υλικά:

  • 2 μπριζόλες ή στήθη γαλοπούλας ή κοτόπουλου

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

  • 1/2 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

  • 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

  • 100 ml ζωμό κρέατος

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

  • Λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

  • Αλάτι και πιπέρι

 

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι. Βάζουμε τις μπριζόλες ή τα στήθη, τα αλατίζουμε ελαφρώς και τηγανίζουμε μέχρι να ψηθούν. Βγάζουμε και τα αφήνουμε σε ένα πιάτο.

  2. Τοποθετούμε το τηγάνι πίσω στη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Προσθέτουμε τον ζωμό.

  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς. Βάζουμε τα κομμάτια κρέατος μέσα στην κατσαρόλα για τα μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 
Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ