Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Οι 90 ώρες της αγωνίας για την Προεδρία

Έντονες διεργασίες και παρασκήνια παρ' ότι πολλοί προεξοφλούν τις εκλογές - Πιθανό νέο διάγγελμα Σαμαρά το Σάββατο ή την Κυριακή - Εκλογές εδώ και τώρα, ζητά ο Αλέξης Τσίπρας
 
90 ώρες έχουν απομείνει μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας οπότε στη Βουλή θα δξαχθεί η τρίτη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως προβλέπει το Σύνταγμα. 
 
 
 
Μόλις ολοκληρωθεί η αντίστροφη μέτρηση των 90 ωρών θα γνωρίζουμε αν έχει εκλεγεί νέος Πρόεδρος Δημοκρατίας ο οποίος θα διαδεχθεί τον Κάρολο Παπούλια ή η Βούλη θα διαλυθεί για να οδηγηθεί η χώρα σε υποχρεωτικές εκλογές, με πιθανότερες ημερομηνίες την 25η Ιανουαρίου ή την 1η Φεβρουαρίου.
 
Η τρίτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, ανάμεσα στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει προειδοποιήσει ότι το συμφέρον της χώρας είναι να εκλεγεί στη θέση του προέδρου ο Σταύρος Δήμας για να μην εμπλακεί η χώρα σε μια πολιτική περιπέτεια με αδιευκρίνιστες επιπτώσεις στην ευρωπαϊκή της πορεία. Ο κ. Σαμαράς, έχει επίσης εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση κατηγορώντας το δίδυμο Τσίπρα- Καμμένου ότι τρομοκρατούν και λασπολογούν όσους βουλευτές σκέφτονται να δώσουν θετική ψήφο στην υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα. 
 
Τις επόμενες κρίσιμες μέρες μέχρι τη Δευτέρα, ο κ. Σαμαράς δεν αποκλείεται να προχωρήσει και σε νέο διάγγελμα με το οποίο θα ζητά την ψήφο των βουλευτών, ώστε να συγκεντρωθεί ο αριθμός των 180 για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος. Στη δεύτερη ψηφοφορία ο κ. Δήμας συγκέντρωσε 168 βουλευτές, οποτε απομένουν μόνο 12 ψήφοι για να συγκεντρωθεί η συνταγματικά προβλεπόμενη πλειοψηφία των 3/5 της Βουλής. 
 
Εκ των πραγμάτων, τις επόμενες 90 ώρες είτε θα εκλεγεί Πρόεδρος είτε η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές. Το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας μπορεί να προκαλέσει την εκ νέου διόγκωση της οικονομικής κρίσης. Ξένα μέσα ενημέρωσης εκφράζουν ανοιχτά τις ανησυχίες τους προειδοποιώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχουν οι διακηρύξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφ' όσον ο ΣΥΡΙΖΑ σχηματίσει κυβέρνηση και αποφασίσει να μην συμμετέχει σε κάποιο πρόγραμμα στήριξης όπως αξιώνουν οι πιστωτές. 
 
Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα κάνουν λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος φόβου και επισημαίνουν ότι η χώρα χρειάζεται εκλογές εδώ και τώρα. 
 
«Το 2015 να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια που τέσσερα χρόνια τώρα έχουμε χάσει από τις πολιτικές της υποτέλειας και της καταστροφής» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας ακούγοντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων.
 
Την ίδια άποψη έχει και η ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον στο επίπεδο του Φώτη Κουβέλη ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή και ότι δεν μπορεί να παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης ούτε να συνεχιστεί η ασκούμενη πολιτική. Ωστόσο, με την απόφαση του κ. Κουβέλη διαφωνούν τουλάχιστον δύο από τους 9 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.
 
 
www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ