Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών

Μια σαλάτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!

Πολύ ιδιαίτερη και απολαυστική και συγχρόνως πολύ εύκολη και γρήγορη!

Με λαχανάκια βρυξελλών, μπέικον, φέτα και καρύδια ή φουντούκια!

Μια ζεστή σσλάτα που επιβάλλεται για τον κρύο χειμώνα! Καλή επιτυχία!

Υλικά:

  • 500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στην μέση

  • 2 κ.γλ ελαιόλαδο

  • 2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο

  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

  • 1/3 φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια ή καρύδια , ψιλοκομμένα

  • 60 γρ. φέτα, τριμμένη

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ, στους 200 βαθμούς.

  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.

  3. Προσθέτουμε τα φουντούκια ή τα καρύδια και την φέτα στο μπέικον. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών, σε ένα ταψάκι.

  4. Τοποθετούμετο ταψί στον φούρνο, στην κάτω σχάρα. φήνουμε για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε.

 

Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ