Σαλάτα με λαχανάκια Βρυξελλών
Μια σαλάτα που δεν έχετε ξαναδοκιμάσει!
Πολύ ιδιαίτερη και απολαυστική και συγχρόνως πολύ εύκολη και γρήγορη!
Με λαχανάκια βρυξελλών, μπέικον, φέτα και καρύδια ή φουντούκια!
Μια ζεστή σσλάτα που επιβάλλεται για τον κρύο χειμώνα! Καλή επιτυχία!
Υλικά:
-
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στην μέση
-
2 κ.γλ ελαιόλαδο
-
2 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
-
1/3 φλιτζάνι καβουρδισμένα φουντούκια ή καρύδια , ψιλοκομμένα
-
60 γρ. φέτα, τριμμένη
Εκτέλεση:
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στο γκριλ, στους 200 βαθμούς.
-
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μαγειρεύουμε το μπέικον για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Προσθέτουμε το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν.
-
Προσθέτουμε τα φουντούκια ή τα καρύδια και την φέτα στο μπέικον. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών, σε ένα ταψάκι.
-
Τοποθετούμετο ταψί στον φούρνο, στην κάτω σχάρα. φήνουμε για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε.
Δήμητρα Τσαλκιτζή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας - 4ο Π.Τ.Κ - Δ Μακεδονίας: Τεράστιο κενό στην δημόσια ζωή του τόπου μας ο θάνατος του Φώτη Καραβασίλη
