Γιορτινή πάβλοβα

Αυτό το γλυκό θα εντυπωσιάσει σίγουρα κάθε καλεσμένο!

Εύκολο, ελαφρύ και γευστικό! Και ταυτόχρονα, βέβαια, τόσο γευστικό και εντυπωσιακό στην γεύση που δεν θα περάσει απαρατήρητο!

Το μόνο «απαιτητικό» κομμάτι της συνταγής είναι η ώρα αναμονής για να ψηθεί.

Μια πολύ καλή ιδέα για γλυκό μετά από ένα μεγάλο γεύμα, καθώς είναι ελαφρύ, δροσερό και όχι πολύ γλυκό!

Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Καλή επιτυχία!

 

Υλικά:

  • 5 μεσαία αυγά, τα ασπράδια μόνο

  • 275 γρ. ζάχαρη άχνη

  • Λίγες σταγόνες χυμός λεμονιού

  • 50 γρ. λευκή σοκολάτα

  • 50 γρ. μαύρη σοκολάτα

  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό ή φιλαδέλφεια

  • 100ml κρέμα γάλακτος

  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη

  • 100 γρ.φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα ή φρούτα του δάσους

  • Τσιπς σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100 ° C, στον αέρα, και καλύπτουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος.

  2. Σε ένα μεγάλο, καθαρό γυάλινο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματίσουν κορυφές. Προσθέτουμε την ζάχαρη και τις σταγόνες λεμονιού και χτυπάμε να ενσωματωθούν.

  3. Μετακινούμε με το κουτάλι το μείγμα πάνω στο ταψί σε σχήμα στεφάνι (ένας κύκλος με μια τρύπα στην μέση). Ψήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά. Έπειτα, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε μέσα την πάβλοβα στον φούρνο για 3 ώρες. Μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

  4. Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό, λιώνουμετην λευκή και την μαύρη σοκολάτα, σε ξεχωριστά σκεύη.

  5. Χτυπάμε μαζί το γιαούρτι, κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές της σούπας από την ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξουν και να σχηματιστούν κορυφές. Με ένα κουτάλι, απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη μαρέγκα.

  6. Βάζουμε τα βατόμουρα σε ένα μπολ με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε. Τα σκορπίζουμε πάνω από τη μαρέγκα. Περιχύνουμε πάνω τις σοκολάτες και πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με άχνη και με τσιπς σοκολάτας.

 
Δήμητρα Τσαλκιτζή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ