Ανασχεδιασμός του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας

Το λεγόμενο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έχει σοβαρά προβλήματα σχεδιασμού και χρειάζεται ανασχεδιασμό ώστε να ξεκινήσει στο τέλος Φεβρουαρίου, δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη συνάντηση της ιδίας και του υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ).
 
Η κ. Αντωνοπούλου κάλεσε σε συνεργασία τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης για τα ζητήματα:
- Της επικαιροποίησης της κατανομής των θέσεων εργασίας αυστηρά με βάση το πληθυσμιακό κριτήριο. Επιδίωξη του υπουργείου είναι στο μέλλον να ληφθούν υπόψη πρόσθετα κριτήρια για την κατανομή των θέσεων, και συγκεκριμένα αυτά της φτώχειας και της ανεργίας σε τοπικό επίπεδο.
- Της δημιουργίας νέων μηχανισμών παρακολούθησης και αξιολόγησης των προγραμμάτων, για την ανατροφοδότηση των πληροφοριών, ώστε να καταστεί περισσότερο κοινωνικά αποδοτική η υλοποίησή τους.
- Της θέσπισης διαδικασίας καταγραφής και διευθέτησης τυχόν ενστάσεων που υποβάλουν εργαζόμενοι στο πρόγραμμα.
- Της δημιουργίας μηχανισμού που θα μπορεί  να συλλέγει  πληροφορίες από τους ωφελούμενους αναφορικά με την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων, καθώς και για  τυχόν δυσλειτουργίες στην εκτέλεση του προγράμματος.
 
Οι παραπάνω προτάσεις βρήκαν σύμφωνους τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ και αποφασίστηκε από κοινού η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποσαφηνιστούν όλα τα ζητήματα υλοποίησης του προγράμματος. Η κ. Αντωνοπούλου προσδιόρισε την έναρξη του αναθεωρημένου προγράμματος στο τέλος Φεβρουαρίου. 
 
 
www.proslipsis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ