Ξεκίνησε η δεύτερη φάση διανομής κουπονιών σε 3.600 οικογένειες

Η δεύτερη φάση της διανομής κουπονιών σε συνολικά 3614 οικογένειες στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος του δήμου Αθηναίων με χρηματοδότηση των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου με επικεφαλής τη Νορβηγική κυβέρνηση ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 11 Μάρτιου.
 
Οι ωφελούμενες οικογένειες από την δεύτερη φάση του προγράμματος είναι 3.614 και θα διανεμηθούν συνολικά 5.439 κουπόνια άξιας έκαστο 40 ευρώ, που κλιμακωτά θα φτάνουν τα 160 ευρώ τη φορά, αναλόγως με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.
 
Η διανομή των κουπονιών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 6 Μαρτίου, ενώ όσοι δεν προσέλθουν τις προγραμματισμένες ημέρες θα εξυπηρετηθούν από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου 2015.
 
Η πρώτη φάση διανομής των κουπονιών, που πραγματοποιήθηκε από τις 30 Δεκεμβρίου έως στις 12 Ιανουαρίου, βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και αφορούσε συνολικά 1100 συμπολίτες.
 
Το συνολικό πρόγραμμα ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ αποσκοπεί στην ενίσχυση περισσότερων από 8.000 συμπολιτών μας, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Κόμβο Αλληλοβοηθείας Πολιτών του δήμου Αθηναίων. Οι δικαιούχοι μπορούν να εξαργυρώσουν τα κουπόνια σε καταστήματα λιανικής πώλησης στα όρια των δήμου Αθηναίων, αγοράζοντας τρόφιμα και άλλα είδη της επιλογής τους. Στο πρόγραμμα  συμμετέχουν, μετά από δημόσια πρόσκληση, οι μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.
 
Το νέο αυτό πρόγραμμα στήριξης ευπαθών ομάδων από τον δήμο Αθηναίων, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από τον μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) και τη Νορβηγική κυβέρνηση. Είναι ένα πρόγραμμα που αφορά μοναχικά άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες, καθώς και οικογένειες με ένα ή περισσότερα παιδιά. Το πρόγραμμα σέβεται την αξιοπρέπεια των ωφελουμένων και τους αφήνει ανοικτό το δικαίωμα της επιλογής.
 
Για την υλοποίηση του προγράμματος ο δήμος συνεργάστηκε για μία ακόμη φορά παραγωγικά με την Κοινωνία των Πολιτών αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.
 
Το σύστημα διαχείρισης κουπονιών προσφέρει χορηγικά η εταιρία EdenRed και τις απαιτούμενες τραπεζικές υπηρεσίες η Eurobank.
 
 
Πηγή: e-dimosio.gr
espaergasia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ