Συνάντηση Τζιτζικώστα- Κουτσογιάννη για αναπτυξιακά θέματα του Δήμου Νάουσας

Μια πολύ εποικοδομητική και ενθαρρυντική συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τα προτεινόμενα έργα, τις δράσεις και τους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του Δήμου Νάουσας για τη νέα προγραμματική περίοδο πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, του Δημάρχου Νάουσας Νίκου Κουτσογιάννη και συνεργατών τους. Ο Δήμαρχος Νάουσας κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση και φάκελο με 85 κοστολογημένα έργα, μέρος του ολοκληρωμένου στρατηγικού του σχεδιασμού για την ανάπτυξη, καθώς και καινοτόμες προτάσεις και δράσεις που κουμπώνουν άρρηκτα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας.
Επίσης συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν μεταξύ άλλων:
-          Η πρόθεση ολοκλήρωσης του κάθετου άξονα στην Εγνατία από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας
-          Η συνεργασία ΟΣΕ, Περιφέρειας και όμορων Δήμων για τη δρομολόγηση προαστιακής γραμμής
-          Η εκπόνηση μελέτης ώστε σε εύθετο χρόνο να βρεθεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα σύνδεσης Ημαθίας-Πέλλας-Κοζάνης μέσω Αγίου Παύλου-Γραμματικού, ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ανάπτυξης σε όλους τους τομείς μέσω αύξησης των εμπορικών συναλλαγών.
-          Η διοργάνωση στη Νάουσα διεθνούς ημερίδας ανάπτυξης της Κ. Μακεδονίας μόλις οριστικοποιηθούν οι άξονες προτεραιότητας του ΣΕΣ.
-          Η διοργάνωση στη Νάουσα ημερίδας ενημέρωσης για δράσεις ανάπτυξης στον αγροτοδιατροφικό τομέα στις 27 Μαρτίου.
-          Η τεχνική και επικοινωνιακή στήριξη του διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού του Δήμου Νάουσας με αντικείμενο την ανάπλαση των κεντρικών οδών του αστικού κέντρου της πόλης το ερχόμενο καλοκαίρι.
-          Η κοινή προσπάθειας εξεύρεσης πιστώσεων για τη χρηματοδότηση αρχαιολογικών ανασκαφών στην περιοχή του θεάτρου της αρχαίας Μίεζας.
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ