Ένα μαγικό ταξίδι ποιοτικής μουσικής από τους αδελφούς Τσαχουρίδη στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας (Φωτογραφίες και Video)

Γράφει ο Βαλάντης Λιόλιος
 
Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης μας χάρισαν το βράδυ της Τετάρτης, οι Κωνσταντίνος και Ματθαίος Τσαχουρίδης, σε μια εκρηκτική αδελφική συμμαχία, μια παράσταση που κατήργησε τα καθιερωμένα μουσικά «σύνορα», στο κατάμεστο από κόσμο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.
 
Η συναυλία διοργανώθηκε από το Ταβερνείον «Τέσσερις Εποχές» στη Νάουσα, στα πλαίσια της Εβδομάδας Παραδοσιακής Μουσικής 2015 και ο σκοπός της συναυλίας ήταν και φέτος φιλανθρωπικός.
Με τα έσοδα  θα ενισχυθεί το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Σχολή Αριστοτέλους: «Ένας Περίπατος στο νυμφαίο της Μίεζας», ένα πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της ΣΤ 'Δημοτικού όλων των δημοτικών σχολείων του Καλλικρατικού Δήμου Νάουσας.
 
Οι δυο σπουδαίου καλλιτέχνες που κατάγονται από τη Βέροια, τόνισα  πόσο πολύ συνδέονται με τη Νάουσα, καθώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αγαπάνε και πόσο μελέτησαν τη Νάουσα μουσικά και ιστορικά κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
Οι δύο καλλιτέχνες επί σκηνής ερμήνευσαν ν τις τελευταίες τους συνθέσεις καθώς επίσης και γνωστά κομμάτια σε ένα σύγχρονο αμάλγαμα παράδοσης και εξέλιξης. Μια απρόβλεπτη μουσική συνεύρεση αρχέγονων και μοντέρνων ήχων που πλαισιώνονταν  από μια επίσης  εικαστική σκηνική εγκατάσταση. 
 
 
Μετά από δεκαπέντε χρόνια μουσικών σπουδών μελέτης και έρευνας στο Λονδίνο, τα δύο χαρισματικά αδέλφια, διδάκτορες του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, μας ταξίδεψαν ως πολίτες του κόσμου στις μουσικές γειτονιές του κόσμου, αγκαλιάζοντας ένα παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο έχοντας ως βασικά μέσα έκφρασης την ανθρώπινη φωνή και την Ποντιακή λύρα.
 
Πηγή: Naousa News
epontos.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ