«Περπατώ εις το Δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου (13/6) στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ
Θεατρική «ΣΧΕΔΙΟ Α’» (παιδιά Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού)
 
«Περπατώ εις το Δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου
 
Η  Θεατρική  Ομάδα «ΣΧΕΔΙΟ Α’» (παιδιά Γ’ έως ΣΤ’ Δημοτικού) του  Τμήματος Θεατρικής   Υποδομής   του  ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  Βέροιας  παρουσιάζει  την παράσταση  «Περπατώ εις το Δάσος» της Στέλλας Μιχαηλίδου σε σκηνοθεσία Πέτρου Μαλιάρα.
 Η παράσταση θα δοθεί το Σάββατο  13 Ιουνίου 2015, ώρα 6.00μ.μ. στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών με ελεύθερη είσοδο. 
 
Σημείωμα σκηνοθέτη
Ξεκινώντας την προετοιμασία των παιδιών, από την αρχή της χρονιάς, με παιχνίδια και αυτοσχεδιασμούς, ιδιαίτερη έμφαση και προσοχή δόθηκε, κυρίως από τα ίδια τα παιδιά, στα κλασικά παραμύθια, όπως η Κοκκινοσκουφίτσα, η Σταχτοπούτα, ο Κοντορεβιθούλης και άλλα. Τα παιδιά γοητεύτηκαν από την δυνατότητα που αποκτούν επάνω στην σκηνή, να μπορούν να αλλάζουν τα παραμύθια, να τα μπλέκουν και να τα μπερδεύουν όπως η φαντασία τους ορίζει. Η επιλογή λοιπόν ήταν μοιραία. Το Περπατώ εις το Δάσος, της Στέλλας Μιχαηλίδου, είναι ένα έργο όπου η φαντασία της συγγραφέως γίνεται αφετηρία παιχνιδιού και δημιουργίας για τα παιδιά. Τρία πλάσματα παραμυθένια, οι «τρεις αφηγητές», οδηγούν τους γνωστούς αγαπημένους ήρωες σε περιπέτειες άγνωστες. Καλώς ήρθατε λοιπόν καλοί μου φίλοι στον κόσμο του παραμυθονείρου! Στον κόσμο, όπου το παραμύθι γίνεται όνειρο και το όνειρο παραμύθι! 
 
Συντελεστές 
Κείμενο: Στέλλα Μιχαηλίδου
Σκηνοθέτης: Πέτρος Μαλιάρας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταμούλου Αναστασία
Επιμέλεια Σκηνικών & Κοστουμιών: Όλγα Χατζηιακώβου
Μουσική Επιμέλεια: Πέτρος Μαλιάρας
Φωτισμοί: Γιώργος Βέγκος 
Τεχνικός Σκηνής: Κώστας Κωστόπουλος
Αφίσα - πρόγραμμα : Βαγγέλης Οικονόμου
Οργάνωση παραγωγής – προβολή: Κατερίνα Γρηγοριάδου
 
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)
Γαϊτανίδης Μιχαήλ, Δανδέλη Στέλλα, Ιακωβίδου Στυλιανή, Καρδάκος Σταμάτης, Κυλίλη Στέλλα, Κώτας Φοίβος, Λολίδου Εύα, Λουκάς Χρήστος, Μπαλαμπανίδης Γρηγόρης, Μποδανίδης Αντώνιος, Παπαδόπουλος Άνθιμος, Παπακυρίτση Πηνελόπη, Ραφτοπούλου Καλλιόπη, Σέφα Κυριάκος, Τσανακτσίδου Ελένη, Τσαχουρίδου Θένια, Τσιλιοπούλου Γεωργία, Φουρκιώτη Αννέτα, Χασιώτης Βασίλης
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ