Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας: Παράταση ρύθμισης 100 δόσεων και προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Αλεξάνδρεια 30/06/2015
Αριθ. Πρωτ. 1269

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Μετά από επικοινωνία που πραγματοποίησε η ΕΣΕΕ με το Υπουργείο Οικονομικών, επιβεβαίωσε ότι κατατέθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κα Νάντια Βαλαβάνη, τροπολογία στο σχέδιο νόμου για την ανακούφιση των ΑμεΑ και την απλοποίηση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ, με την οποία η ρύθμιση των 100 δόσεων για οφειλές προς το Δημόσιο παρατείνεται ως τις 15 Ιουλίου 2015.
Σύμφωνα με το Υπουργείο, η ημερομηνία αυτή αποτελεί την τελική και καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης. Η παράταση αυτή έρχεται μετά από έντονες προσπάθειες της ΕΣΕΕ, ως ανταπόκριση στα αιτήματα χιλιάδων συναδέλφων που παρέλαβε η Συνομοσπονδία τις τελευταίες ημέρες από όλη την επικράτεια.
Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι η κα Υπουργός υπέγραψε και την Υπουργική Απόφαση για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έως την 20η Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα και έως την 27η Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα.
Οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι: 31η Ιουλίου, 30η Σεπτεμβρίου και 30η Νοεμβρίου.
Με την ίδια ως άνω αναφερόμενη τροπολογία παρατείνεται και η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου.

ΤΟ Δ.Σ.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ