Αλεξάνδρεια: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δωρεάν εξετάσεις για την οστεοπόρωση σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες

Ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  παρείχε δωρεάν εξετάσεις Οστικής Πυκνότητας σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας, με υπερηχογράφημα πτέρνας σε γυναίκες του Δήμου που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση. Το πρόγραμμα Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας υλοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και έχει σαν στόχο την έγκαιρη διάγνωση της νόσου της Οστεοπενίας ή Οστεοπόρωσης σε φαινομενικά υγιείς γυναίκες που ίσως διατρέχουν κίνδυνο αυτόματων καταγμάτων. 
 
Το πρόγραμμα  υλοποιήθηκε από νοσηλεύτριες του Βοήθεια στο Σπίτι του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής Δήμου Αλεξάνδρειας, οι οποίες   εκπαιδεύτηκαν από τεχνικό προσωπικό το ΕΔ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. πάνω στη χρήση του μηχανήματος Μέτρησης Οστικής Μάζας το οποίο διατίθεται από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο. 
Το πρόγραμμα  αφορούσε  γυναίκες 45 – 65 ετών και ιδιαίτερα :
 
Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση.
 
Γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή.
Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης.
Γυναίκες με προβλήματα θυρεοειδούς αδένα  και
Γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης.
 καθώς και ενήλικες που βρίσκονται σε χρόνια αγωγή με κορτιζόνη ή έχουν οικογενειακό ιστορικό Οστεοπόρωσης
Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας  και εξετάσθηκαν συνολικά επτακόσιες πενήντα εννέα (759) γυναίκες.  
O Δήμαρχος Γκυρίνης Παναγιώτης ευχαριστεί θερμά  το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, τις Νοσηλεύτριες του προγράμματος ''Βοήθεια στο Σπίτι'', καθώς και όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία του προγράμματος. 
 
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΥΡΙΝΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ