Η Χορωδία ενηλίκων Δήμου αλεξάνδρειας “Αλεξανδρινές Φωνές” στο Salzburg της Αυστρίας

Πριν από 10 μήνες, η συμμετοχή μιας επαρχιακής ελληνικής χορωδίας σε μουσικό φεστιβάλ της Αυστρίας φάνταζε εξωπραγματική! Όμως, η μικτή χορωδία "Αλεξανδρινές Φωνές" του Δήμου Αλεξάνδρειας, απέστειλε αίτηση συμμετοχής στο Φεστιβάλ «MEET MOZART», η οποία έγινε δεκτή από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Φεστιβάλ!
Έτσι, η χορωδία στις 2 Ιουλίου, ταξίδεψε οδικώς για το Salzburg της Αυστρίας, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στο "17ο Μουσικό Φεστιβάλ του Salzburg MEET MOZART"! 
Η χορωδία έδωσε συναυλίες, αποκλειστικά με έργα Ελλήνων Συνθετών, στο Mozarteum και στο πάρκο Mirabell, ενώ έψαλε σε συναυλία εκκλησιαστικής μουσικής στον Καθεδρικό Ναό του Salzburg, στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, με ένα σύντομο απόσπασμα από τη λειτουργία του Θεόδωρου Παπακωνσταντίνου και το «Τη Υπερμάχω». 
Όλες οι χορωδίες και ορχήστρες συμμετείχαν σε επίσκεψη και εκδηλώσεις στις περιοχές όπου είχε γυριστεί η «Μελωδία της ευτυχίας»!
Οι ‘’Αλεξανδρινές Φωνές’’  τίμησαν την Αλεξάνδρεια , αλλά και τη χώρα μας σε μια δύσκολη εποχή, και έλαβαν άριστες κριτικές από τους Μαέστρους των ξένων σχημάτων προς τη μαέστρο κ. Ελένη Θεοδωρίδου. 
Επίσης, τόσο η Εκκλησία της Αυστρίας, όσο και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ, εξέφρασαν με συγκινητικό τρόπο τη συμπαράστασή τους προς τον Ελληνικό λαό!
Συμμετείχαν χορωδίες και ορχήστρες από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία. 
Για να υλοποιηθεί η συμμετοχή της χορωδίας καθοριστικό ρόλο είχε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αλεξάνδρειας και οι:
Βεζύρογλου Αντώνιος
Μύλοι Αντωνίου Θ. Καρανίκα
Κώστας Ιγνατιάδης-Φυσιολογική ΑΕ
ΒΙΤΡΟ ΕΛΛΑΣ
Μπράβος Ευάγγελος-Μουσικά όργανα
Τσιαπανίτης Λεωνίδας 
Σεμερτζής Χρήστος& 
Πουρτσίδης Γιάννης
 με τις ευγενικές χορηγίες τους, και τους ευχαριστούμε δημόσια γι’αυτό!
 
Οι Μαέστροι και τα μέλη της Χορωδίας
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ