Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Προσυμπτωματικός Έλεγχος Γλαυκώματος στο Νοσοκομείο της Βέροιας (20 Νοεμβρίου)

Το γλαύκωμα αποτελεί τη δεύτερη αιτία τύφλωσης στο δυτικό κόσμο και συνίσταται σε μη αναστρέψιμη βλάβη του οπτικού νεύρου που συχνά σχετίζεται με αυξημένη ενδοφθάλμια πίεση.
O προσυμπτωματικός έλεγχος (screening) για το γλαύκωμα είναι μία προληπτική, γρήγορη και φθηνή εξέταση που αναφέρεται σε όλο τον πληθυσμό και προσπαθεί να διακρίνει ποια περιστατικά έχουν αρχικές αλλοιώσεις ή ποια είναι ύποπτα και χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση. Πιο συγκεκριμένα, ομάδες υψηλού κινδύνου αποτελούν άτομα με οικογενειακό ιστορικό γλαυκώματος, μύωπες, διαβητικοί και ασθενείς με καρδιοαγγειακά νοσήματα.
Mε πρωτοβουλία του Διευθυντή της Οφθαλμολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Ημαθίας / Μονάδα Βέροιας κ. Λεωνίδα Παπαζήση και σε συνεργασία με την Οφθαλμολογική Κλινικήτου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης ‘’Ιπποκράτειο’’, Τμήμα Γλαυκώματος (Υπεύθυνη Δρ Ευγενία Δ. Κανονίδου, Επιμελήτρια Β’), θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20/11/2015 από τις 9:00-14:00 στον χώρο εκδηλώσεων τουΝοσοκομείου της Βέροιας προληπτικός έλεγχος γλαυκώματος με μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση) και έλεγχο του οπτικού νεύρου (με οφθαλμοσκόπηση) σε άτομα άνω των 40 ετών.
 
Οφθαλμολογική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Ημαθίας Μονάδα Βέροιας
Διευθυντής ΛεωνίδαςΠαπαζήσης
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ