Ελλάς: Ότι προαιρείσθε

450Μπήκαμε στη νέα εποχή της επαιτείας και των εράνων για την εθνική ανασυγκρότηση. Ο πρωθυπουργός περιφέρεται από πρωτεύουσα εις πρωτεύουσα προκειμένου να εξασφαλίσει την βοήθεια των μέχρι σήμερα Ευρωπαίων συνεταίρων μας. Διατείνεται ( και καλώς πράττει) ότι δεν θέλει οικονομική βοήθεια αλλά πολιτική στήριξη: «Η Ελλάδα δεν ζητά ούτε μια δεκάρα από τους γερμανούς φορολογούμενους» δηλώνει.
Όλα τα ΜΜΕ όμως, σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχουν μετατρέψει την χώρα σε ζήτουλα, αναμένοντας από την Μέρκελ να προχωρήσει σε οικονομική βοήθεια, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις άμεσες ταμειακές ανάγκες μας. Και εμμέσως πλην σαφώς την μέμφονται γιατί αργεί να την ανακοινώσει.
Έχουμε όμως και κάποιους πολιτικούς που πρωτοτυπούν, κινούμενοι προς τον ίδιο σκοπό. Έτσι ο Φίλιππος Πετσάλνικος, Πρόεδρος Βουλής των Ελλήνων, καλεί τους Έλληνες να βοηθήσουν την χώρα:
«Η Ελλάδα δεν έχει μόνο τους φοροφυγάδες και τους εισφοροδιαφεύγοντες.  Η Ελλάδα έχει πάρα πολλούς ανθρώπους με ευαισθησίες και φιλότιμο, οι οποίοι καθημερινά με ρωτούν πώς μπορούν να βοηθήσουν με τις όποιες δυνάμεις τους, από το υστέρημά τους ή από το περίσσευμά τους, αλλά δεν ξέρουν πώς να βοηθήσουν.  Γι αυτό θεωρώ ότι θα ήταν θετικό να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας με την εθελοντική προσφορά της κοινωνίας και των πολιτών.  Είναι ενδεικτική η ευαισθησία και η διάθεση προσφοράς των συμπατριωτών μας Ελλήνων της διασποράς».
Περιμένουμε και την Εκκλησία να δείξει παρόμοιο εθνικό πατριωτισμό με τον Πρόεδρο και να ανοίξει το πουγκί της και να δώσει το κάτιτίς της για την σωτηρία της πατρίδας. Ή  να βγάλει και δεύτερο δίσκο ζητώντας 50λεπτα από το σεπτόν εκκλησίασμα, για τη ανόρθωση της πατρίδος.
Άντε να κάνουμε και ένα τηλεμαραθώνιο με οικοδεσπότες τις μεγάλες Ελληνικές προσωπικότητες του Πνεύματος, της Πολιτικής και του Θεάματος (συμπληρώστε τα ονόματα...) που θα ευαισθητοποιήσουν τους φουκαράδες συμπατριώτες μας ώστε να ενισχυθεί η εθνική προσπάθεια.
Η σκέψη να συνεισφέρουν, με δημεύσεις και αναγκαστικές κατασχέσεις της περιουσίας τους, οι κλέφτες και αμαρτωλοί των τελευταίων 36 χρόνων δεν μας περνάει καθόλου από το μυαλό.
Αυτοί προορίζονται για μεγάλοι Εθνικοί Ευεργέτες.
Άντε συνέλληνες, ας βάλουμε πλάτη ή ακόμη και κ@λ@, για να βοηθήσουμε κι εμείς τις θεάρεστες και πατριωτικές αυτές πρωτοβουλίες.

activistis.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ