Το πιο εύκολο φύλλο για πίτα – Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

Ποιοι δηλώνουν fan της πίτας;

Εγώ δηλώνω σίγουρα μια από αυτούς!

Πίτες σε όλες τις μορφές τους! Αλμυρές, γλυκιές, ανοιχτές, κλειστές, με σπιτικό φύλλο, με έτοιμο φύλλο, ζεστές, κρύες, πίτες, πιτάκια… όλα!

Βέβαια, ως Έλληνες που έχουμε μεγαλώσει με τις σπιτικές, χειροποίητες πίτες της γιαγιάς, οι πίτες με το σπιτικό φύλλο είναι για εμάς αναντικατάστατες!

Παρακάτω, λοιπόν, μια συνταγή για πανεύκολο χειροποίητο φύλλο για όλους εμάς που αγαπάμε τις πίτες αλλά επιχειρούμε κιόλας να τις εκτελέσουμε! Να σημειωθεί φυσικά πως πρόκειται για μια εύκολη και γρήγορη πίτα και το φύλλο δεν θα κάνει τις πολλές στρώσεις.

Ετοιμάστε το φύλλο και αφήστε την γέμιση στις προτιμήσεις σας!

Καλή επιτυχία!

Υλικά:

  • 3/4 του νεροπότηρου χλιαρό νερό
  • 1/4, του ίδιου νεροπότηρο, ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ αλάτι
  • 1/4 κ.γ σόδα μαγειρική
  • αλεύρι για όλες τις χρήσης (όσο πάρει)
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

1) Γεμίζουμε το ποτήρι ως τα 3/4 με χλιαρό νερό και το συμπληρώνουμε με το λάδι.

2) Το αδειάζουμε σε μία λεκάνη και βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός απ' το αλεύρι.

3) Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε αλεύρι μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.

4) Το αφήνουμε να σταθεί 1/2 ώρα και το χωρίζουμε στα δύο.

5) Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε φύλλο με πλάστη, το στρώνουμε στο ταψί, που το έχουμε λαδώσει.

6) Βάζουμε την γέμιση (κρύα) και βάζουμε και το άλλο φύλλο από πάνω.

6) Λαδώνουμε, χαράζουμε με ένα μαχαίρι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

 

Γράφει η Δήμητρα Τσαλκιτζή

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ