Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Ημερίδα του Συλλόγου Μ.Α.μ.Α. στη Βέροια «Ο Αυτισμός σήμερα και αύριο» (2 Απριλίου)

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Αυτισμού, ο νεοσύστατος σύλλογος   Μ.Α.μ.Α  (Μέριμνα Ατόμων  με Αυτισμό ) που εδρεύει στη πόλη της Βέροιας ,σας προσκαλεί στην ημερίδα που διοργανώνει σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας , τη Σχολική Σύμβουλο Ε.Α.10ης Ε.Π και το ΚΕΔΔΥ Ημαθίας.   

 ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ο ΑΥΤΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ’

 Ομιλητές:

 Βαίος Νταφούλης – Παιδοψυχίατρος. Διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Θέμα ομιλίας:  «Θεραπευτικές παρεμβάσεις στις Διάχυτες Διαταραχές Ανάπτυξης».

Αναστασία Μουσκεφτάρα – Ψυχολόγος (B.A., M.Sc.), Ειδική Παιδαγωγός.

Θέμα ομιλίας: « Μέθοδοι διδασκαλίας και τρόποι ένταξης παιδιών του φάσματος στην γενική εκπαίδευση… μονοπάτια προς το αύριο»

Αθανάσιος Τόπης – Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, ( Ειδ. Ειδική Αγωγή)

Θέμα ομιλίας: «Οι τροφές που ενισχύουν την σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών στο φάσμα του αυτισμού».

Συντονίζει  η  κ. Αικατερίνη Μόντη – Παιδίατρος ( Ειδ. Αναπτυξιολογία – Παιδονευρολογία).

Συμμετέχουν     η Σχολική Χορωδία Βέροιας, η Χορωδία του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας και Αιγές Βεργίνας   υπό  την  καθοδήγηση της   κυρίας Ελένης Αναγνώστου ,μουσικός,  που θα ‘κλείσουν ‘την ημερίδα με τις μελωδικές τους φωνές και τα ξεχωριστά τους  τραγούδια .

Η ημερίδα  θα πραγματοποιηθεί στο κινηματογράφο Σταρ το Σάββατο  2 Απριλίου  και ώρα 09:30 το πρωί. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Με εκτίμηση

Το.Δ.Σ Συλλόγου

 

 

‘ΑΝΑΒΩ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ-ΑΝΑΒΩ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΗ Μ.Α.μ.Α’

Η καμπάνια ‘´ ΑΝΑΨΕ ΕΝΑ ΜΠΛΕ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ’, είναι μια πρωτοβουλία  του Παγκόσμιου  Οργανισμού Autism Speaks που σκοπεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αυτισμό στις 2 Απριλίου με τις δράσεις ´Φορέστε μπλε´ και ¨Άναψε ένα μπλε φως για τον αυτισμό´.
Κτίρια και ιστορικά μνημεία όπως ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός ,το Empire State Building, ο Νότιος Πόλος ,ο Πύργος του Άιφελ ,οι Πυραμίδες της Αιγύπτου, φωτίζονται  μπλε ως ένδειξη συμπαράστασης    και ευαισθητοποίησης προς τα   άτομα με αυτισμό.
Στη καμπάνια αυτή συμμετέχει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας φωτίζοντας με μπλε φως τον ανακαινισμένο δεύτερο όροφο το βράδυ του Σαββάτου στις 2 Απριλίου δείχνοντας με αυτό το τον τρόπο την συμπαράστασή της στο νεοσύστατο σύλλογο Μ.Α.μ.Α -Μέριμνα Ατόμων με Αυτισμό .

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ