Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Οι προσκυνητές του Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Μελισσοτοπου Καστοριάς

Την Κυριακη 15 Μαΐου 2016 ο Σύλλογος Προσκυνητών Αγίου Όρους Αλεξάνδρειας επισκέφτηκε την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων και Αγίου Παντελεήμνος , όπως είναι ο πλήρης τίτλος, του Μελισσότοπου της Καστοριάς. Οι προσκυνητές έφτασαν στις 9 το πρωί και εκκλησιάστηκαν στο καθολικό της.
Ακολούθως μετέβησαν στο αρχονταρίκι όπου ήπιαν τον καθιερωμένο καφέ. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαυρόπουλος Γιώργος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλλογου συναντήθηκε στη συνέχεια με τον ηγούμενο πατέρα Ευλόγιο και συζήτησαν για την ιστορία και τη δράση της μονής. Η Μονή ιδρύθηκε το 1080 από τον αυτοκράτορα Μανουήλ Κομνηνό και γνώρισε περιόδους μεγάλης ακμής αλλά και περιόδους καταστροφών, λεηλασιών και παρακμής. Πάντα, με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση πολλών ανθρώπων, η μονή ξαναγεννιόταν και συνέχιζε τη δράση της.
Σήμερα αποτελεί ένα πολύ ωραίο αρχιτεκτονικό δημιούργημα, που χαρίζει στους επισκέπτες αγαλλίαση και ηρεμία.
Οι προσκυνητές στη συνέχεια επισκέφτηκαν το γειτονικό και ιστορικό χωριό της Κλεισούρας για μια πρώτη γνωριμία.
Το μεσιμέρι έφτασαν στο Λέχοβο και στην Ταβέρνα το "ΣΤΕΚΙ" γευμάτισαν.
Ήπιαν τον απογευματινό τους ακφεδάκι στο Αμύνταιο και ακολούθως επέστρεψαν στην Αλεξάνδρεια.
Ήταν μια πολύ πετυχημένη και επωφελής ψυχικά επίσκεψη η οποία χάρισε στους επισκέπτες κάποιες στιγμές ξενοιασιάς και ψυχικής ανάτασης. Τους έδωσε επίσης και πολλές εικόνες και παραστάσεις από μια φύση πανέμορφη  γεμάτη με πράσινο και πολλά λουλούδια.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       ΑΓΙΟΛΙΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ