Μονόδρομος η πάλη του λαού μας ενάντια στη βαρβαρότητα ΔΝΤ – Ε.Ε. – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ - ΛΑΟΣ

354Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαζε τη φτωχή Ελλάδα στην ΕΟΚ ο ελληνικός λαός ήλπιζε ότι η χώρα μας θα έπαυε να είναι η Ψωροκώσταινα και αργά αλλά σταθερά θα προόδευε, το βιοτικό επίπεδο του μέσου Έλληνα θα ανέβαινε πλησιάζοντας σιγά σιγά το αντίστοιχο των ανεπτυγμένων δυτικών χωρών. Κάτι τέτοιο στα χρόνια που ακολούθησαν δεν επετεύχθη κυρίως λόγω της διαφθοράς, της κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος, του σάπιου κομματικού κράτους, των πελατειακών σχέσεων και της διασπάθισης των κοινοτικών κονδυλίων από όλες τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Και η όποια συντελούμενη πρόοδος συνέβαινε δεν ήταν αποτέλεσμα υγιών πολιτικών διαδικασιών αλλά οφειλόταν σε υπέρμετρο δανεισμό, που αύξανε το έλλειμμα του κράτους, διόγκωνε το χρέος, υποδούλωνε οικονομικά όλο και περισσότερο τη χώρα υποθηκεύοντας το μέλλον των επόμενων γενιών.
Η είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ από την κυβέρνηση Σημίτη έγινε όπως αποδείχθηκε αργότερα με ψευδή στοιχεία, με τα περίφημα πια Greek Statistics. Οι υποσχέσεις για σύγκλιση μισθών, ημερομισθίων και συντάξεων με τις αντίστοιχες των ευρωπαϊκών χωρών παρέμειναν κενό γράμμα και το χρέος της χώρας ολοένα και μεγάλωνε.  Το πελατειακό κράτος και η διαφθορά διογκώθηκαν. Ο κ. Σημίτης σήμερα μπορεί να αρθρογραφεί και ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι για τη σημερινή κατάσταση ευθύνονται οι πελατειακές σχέσεις, αλλά ο λαός μας γνωρίζει ότι και επί των ημερών του το κομματικό κράτος ζούσε και βασίλευε.
Συνάμα, η Ε.Ε. σε καμία περίπτωση δεν εγγυήθηκε την ακεραιότητα της πατρίδας μας, ότι τα σύνορά μας αποτελούν και ευρωπαϊκά σύνορα κι έτσι συνεχίζαμε τους δυσβάσταχτους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, αγοράζοντας σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και ελαττωματικά οπλικά συστήματα απ’ τους ευρωπαίους εταίρους μας.
Η διεξαγωγή των ολυμπιακών αγώνων απεδείχθη καταστροφική για τον τόπο, δικαιώνοντας σήμερα όλους όσους είχαν εναντιωθεί στη διεκδίκηση των αγώνων. Τα ολυμπιακά έργα, που μας έλεγαν ότι θα επέστρεφαν στους πολίτες, είτε εκποιήθηκαν σε ιδιώτες είτε ρήμαξαν. Πληρώσαμε βαρύ τίμημα για φιέστες και προμήθεια πανάκριβων συστημάτων ασφαλείας, τίμημα που η χώρα δεν μπορούσε να αντέξει.
Η διεφθαρμένη και καταστροφική διακυβέρνηση Σημίτη ακολουθήθηκε από την ολέθρια πενταετία του Κώστα Καραμανλή. Η χώρα βούλιαζε μέρα με τη μέρα στα σκάνδαλα, το χρέος αποκτούσε εφιαλτικές διαστάσεις, η παρακμή και η διαφθορά κυριαρχούσε στην πολιτική ζωή του τόπου. Ο Κώστας Καραμανλής κατανοώντας τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος και κυρίως την αδυναμία της κυβέρνησης του να λάβει μέτρα (ισχνή πλειοψηφία, συνδικάτα ελεγχόμενα από το ΠΑΣΟΚ) απέδρασε προεκλογικά παραδίδοντας στην ουσία την κυβέρνηση στο Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος με τη σειρά του είχε επιδοθεί προεκλογικά σε μια ακατάσχετη παροχολογία, σε έναν ατέρμονο λαϊκισμό που σήμερα τον εκθέτει ακόμα περισσότερο στην κοινή γνώμη. Ο Γεώργιος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ δεν νομιμοποιούνται σε καμιά περίπτωση για τη βάρβαρη οικονομική πολιτική και για την παράδοση της χώρας στο ΔΝΤ. Οι πολιτικές που σήμερα εφαρμόζει είναι διαμετρικά αντίθετες με τα όσα προεκλογικά έλεγε στους πολίτες. Και κανένας πολίτης, κανένας ψηφοφόρος δεν εκχώρησε το δικαίωμα στον κ. Παπανδρέου και στους σοσια – ληστές του ΠΑΣΟΚ να παραδώσουν τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους στο σφαγείο του ΔΝΤ. Ο λαός μας δε συναινεί στην εκχώρηση της πατρίδας μας στην τρόικα, στη διακυβέρνησή της από το ΔΝΤ – Ε.Ε. και ολίγον ΠΑΣΟΚ, στην επιβολή μιας απάνθρωπης λιτότητας, στην καταδίκη του λαού μας σε μακρόχρονη φτώχεια.  Οι πολίτες αισθάνονται ταπεινωμένοι και εξοργισμένοι με αυτή την εξέλιξη και οι μοναδικοί που συναινούν με τις βάρβαρες πολιτικές του ΠΑΣΟΚ είναι οι Καρατζαφέρηδες, ο Μητσοτάκης, η ΝΔ, ο ΣΕΒ συνεπικουρούμενοι βέβαια από τα golden boys της δημοσιογραφίας. Το δίχτυ προστασίας, όπως χαρακτήριζαν το μηχανισμό στήριξης, αποτελεί αγχόνη στο λαιμό του λαού μας.
Αυτή η πολιτική είναι επιτακτική ανάγκη να ανατραπεί. Η πάλη του λαού μας είναι μονόδρομος. Οι πολίτες καλούνται σήμερα να προστατέψουν το βιοτικό επίπεδο και την αξιοπρέπεια τους, να δώσουν στους δρόμους τις δικές τους απαντήσεις, να χαράξουν τις δικές τους κόκκινες γραμμές, να βροντοφωνάξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τα βάρη της κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται. Τώρα είναι η ώρα που η οργή των πολιτών πρέπει να βάλει τέλος στη βαρβαρότητα της τρόικας, να τιμωρήσει ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ για τις απάνθρωπες πολιτικές τους. Τώρα είναι η ώρα να αποκαθηλωθούν κεντρικά και τοπικά οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, να οδηγηθούν στη φυλακή οι κλέφτες του δημόσιου χρήματος και των ονείρων των παιδιών μας, να πληρώσουν αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση. Το σύνθημα ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ας ηχήσει απ’ άκρη σ’ άκρη στην πατρίδα μας. Είναι το μόνο που φοβούνται. Είναι η μόνη μας ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, η μόνη μας επιλογή. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και κυρίως στα παιδιά μας.

Παναγιώτης Η. Χατζησάββας
Εκπαιδευτικός
www.agiasoslesvou.blogspot.com
panhatz2002@gmail.com


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ