ΑΣ Νάουσας: Ταμπακιάρης: Η συγκεκριμένη ομάδα έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά - Διεγράφη ο κ. Αντώνης Γρέζιος

 

Διεγράφη με μυστική ψηφορία από μέλος του Συν/σμου και ο κ. Αντώνης Γρέζιος. 
 
Σε κλίμα έντασης η  Γενική Συνέλευση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Νάουσας, στις 31/1 την οποία μονοπώλησε το ενδιαφέρον το πρώτο θέμα της διαγραφής από μέλος του ΑΣΝ του κ. Αντώνη Γρέζιου.
 
Ο πρόεδρος κ. Ταμπακιάρης  ενημέρωσε τα μέλη για τις νέες μηνυτήριες αναφορές, καταγγελίες σε ΙΚΑ, Εφορία, ΟΠΕΚΕΠΕ από την συγκεκριμένη ομάδα, όπως τόνισε πολλές φορές και ο κ. Γρέζιος κατήγγειλε τη διοίκηση για μη ενημέρωση των μελών όσον αφορά τα ονόματα των οφειλετών. Ακολούθησε μυστική ψηφοφορία για τη διαγραφή ή μη του κ. Γρέζιου από μέλος του ΑΣΝ.
 
Φήφισαν 327, ναι στη διαγραφή 266, οχι 55, ακυρα 5, λευκά 1.
 
 
www.foninaousis.gr
 

 

Οι λόγοι για τους οποίους διαγράφηκε ο κ. Αντώνιος Γρέζιος:

Επειδή εδώ και αρκετό καιρό προβαίνετε συνεχώς σε πράξεις και ενέργειες που μόνο ζημία προκαλούν στον συνεταιρισμό και με οποιονδήποτε τρόπο έβλαψαν και βλάπτουν τα συμφέροντα του συνεταιρισμού. Ειδικότερα και ενδεικτικά μεταξύ πολλών βλαπτικών ενεργειών έχετε προβεί στις παρακάτω πράξεις:
1)    Την 19-11-2015 και ενώ βρισκόσασταν στο λογιστήριο του συνεταιρισμού, παράνομα φωτογραφήσατε έγγραφο οικονομικού περιεχομένου του συνεταιρισμού πράξη για την οποία υποβλήθηκε ενώπιον του Δ.Σ. έγγραφη αναφορά της υπαλλήλου του ταμείου Αικατερίνης Αδαμίχου.
2)    Κατά του πρώτους μήνες του έτους 2015 επισκεφθήκατε τον τότε προϊστάμενο της ΔΥΟ Βέροιας για να καταγγείλετε ψευδώς ότι ενώ ο συνεταιρισμός εκδίδει εκκαθαρίσεις δεν πληρώνει τους παραγωγούς ενώ γνωρίζατε ότι ήταν υποχρεωμένος ο συνεταιρισμός να εκδώσεις εκκαθαρίσεις ως 31-12-2014.
3)    Την 24-2-2016 και πριν τη διενέργεια των εκλογών στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ» στο φύλο αριθ.1731 δημοσιεύσατε επιστολή με τίτλο «ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ» η οποία περιείχε βλαπτικές για το συνεταιρισμό αναφορές.
4)    Την 18-6-2016 μετά την σύγκληση και συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης στην οποία αναλύθηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία του συνεταιρισμού δημοσιεύσατε στο φύλο αριθ.1747 της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ» βλαπτικές και ψευδείς για την οικονομική κατάσταση του συνεταιρισμού αναφορές.
5)    Την 6-9-2016 κοινοποιήσατε στο ΥΠΑΑΤ αποκρύπτοντας πραγματικά γεγονότα, ψευδέστατη αναφορά με αίτημα την διενέργεια οικονομικού ελέγχου του συνεταιρισμού και στο οποίο αποστείλατε μια σειρά από προσωπικά δεδομένα και παράνομες μαγνητοφωνήσεις συνομιλιών.
6)    Τον Σεπτέμβριο του 2016 προβήκατε σε τηλεφωνική καταγγελία προς την περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΠΕΚΕΠΕ με ψευδείς αναφορές σχετικά με την μη καταβολή επιδότησης για δενδρύλια και μπεκάκια προς τους παραγωγούς μετά την οποία πραγματοποιήθηκε έκτακτος έλεγχος στον συνεταιρισμό, χωρίς βέβαια ούτε εσείς ούτε οι άλλοι καταγγέλλοντες να έχουν να λάβουν οποιαδήποτε επιδότηση.
7)    Με τις συνεχείς επισκέψεις και αναφορές σας προς την ΔΑΟΚ Ημαθίας για δήθεν παραβιάσεις του καταστατικού δημιουργείτε μια πολύ κακή εικόνα για την λειτουργία του συνεταιρισμού.
8)    Την 22-9-2016 υποβάλατε ψευδή αναφορά στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βεροίας ότι δήθεν ο συνεταιρισμός δεν σας πληρώνει τα προϊόντα σας ενώ είχατε κληθεί εγγράφως και μάλιστα δυο φορές να πληρωθείτε και εσείς δεν εμφανιστήκατε.
9)    Υποβάλατε εναντίον μελών του Δ.Σ. του συνεταιρισμού ανυπόστατες μηνυτήριες αναφορές για την δήθεν διάπραξη παράνομων πράξεων οι οποίες αποδείχτηκαν αβάσιμες.
10)    Υποβάλατε μέχρι σήμερα (4) μηνυτήριες αναφορές εναντίον του Δ/ντή του συνεταιρισμού και του Νομικού συμβούλου για ανύπαρκτα αδικήματα.
11)    Σε επιστολή σας που δημοσιεύτηκε στα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΝΕΑ» την 15-10-2016 με τίτλο «ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ» κάνετε ψευδείς αναφορές για αντικαταστατική και παράνομη λειτουργία του Δ.Σ. του συνεταιρισμού.
12)    Σε δημοσίευση στον διαδικτυακό τόπο με τίτλο «ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΟΕΝΤΑ» κάνετε βλαπτικές αναφορές για την λειτουργία του συνεταιρισμού.
Επειδή όλες οι παραπάνω ενδεικτικά αναφερόμενες ενέργειές σας βλάπτουν με οποιονδήποτε τρόπο τα συμφέροντα του συνεταιρισμού.
Επειδή σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 11 παρ.2 του καταστατικού «Το Δ.Σ. πριν από την απόφαση του περί διαγραφής συνεταίρου στις περιπτώσεις που αυτό είναι αρμόδιο για την διαγραφή, τάσσει σ’ αυτόν δεκαήμερη προθεσμία για παροχή εξηγήσεων και άρση του λόγου διαγραφής, αν συντρέχει τέτοια περίπτωση».Προς την γενική συνέλευση του Α.Σ. Νάουσας
Καταθέτω τα παρακάτω ερωτήματα και τοποθετήσεις ζητώντας από τον πρόεδρο της συνέλευσης να απαντηθούν από τους υπεύθυνους, προκειμένου να λάβει γνώση το σώμα για άλλη μια φορά. Συγκεκριμένα:
1.    Ποιοι είναι οι πελάτες που μας οφείλουν αυτά τα ποσά που ανέφερα στο έγγραφο της προσφυγής μου και τα οποία ειπώθηκαν στη γενική συνέλευση στις 8-6-2016 και δεν εισπράχθηκαν;
2.    Καταθέτω το πρακτικό της Γ.Σ. που έγινε στις 5/3/2014 και στο οποίο ο πρόεδρος του συνεταιρισμού έρχεται σε αντίφαση με αυτά που πραγματικά γράφονται στο πρακτικό του συμβουλίου της 27ης /12/2013 και τα οποία υποστήριζε ο διαγραμμένος Γιάννη Μπιτέρνας.
3.    Ζητώ την συναίνεση του διευθυντή του συνεταιρισμού κ. Βάγκα Κοσμά να καταθέσω στη Γ.Σ. την ένορκη κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα-ανακριτή ο ίδιος στις 25/7/2014.
4.    Καταθέτω επίσης το πρακτικό της 23/7/2014 όπου ο νομικός σύμβουλος του συνεταιρισμού πληροφορεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ότι η αναφορά (Α13/5105) που κάναμε, αρχειοθετήθηκε. Κατά τη συνεδρίαση αυτή και μετά την πληροφορία ότι η παραπάνω αναφορά αρχειοθετήθηκε το Δ.Σ. αποφάσισε την διαγραφή του κ. Μπιτέρνα από τον συνεταιρισμό.
5.    Καταθέτω την γραφολογική εξέταση του πρακτικού Νο 48/2003 από την οποία προκύπτει ότι το εν λόγω πρακτικό είναι πλαστογραφημένο φέροντας τη δικιά μου και μόνο υπογραφή,  επιφυλασσόμενος για το νόμιμο δικαίωμα μου να προσφύγω στη δικαιοσύνη.
Κλείνοντας, ζητώ κατ’ αρχάς και την συναίνεση του Δ.Σ. για  όλα αυτά που θα καταθέσω προκειμένου να γραφτούν και να αποτυπωθούν στα πρακτικά της γενικής συνέλευσης οι αδικαιολόγητοι και αναπόδεικτοι λόγοι στους οποίους  αυθαίρετα στηρίζει το σημερινό διοικητικό συμβούλιο  την απόφαση τους να με  διαγράψουν. 

Γρέζιος Αντώνιος

 
 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ