Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Μακροχώρι Ημαθίας: 2ος δρόμος στη μνήμη των 21 αδικοχαμένων παιδιών - Πάνω από 1000 οι συμμετοχές - Συνέντευξη τύπου (βίντεο)

 

Την Κυριακή 30 Απριλίου θα γίνει ο «2ος Δρόμος 21 Μαθητών», μια διοργάνωση φόρο-τιμής και μνήμης για τα 21 αδικοχαμένα παιδιά που "έφυγαν" στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Είναι η δεύτερη χρονιά πραγματοποίησης της διοργάνωσης η οποία ξεκίνησε πέρσι με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Την οργανωτική πρωτοβουλία και ευθύνη έχει ο  Λαογραφικός Σύλλογος Ντοπίων Μακροχωρίου και Περιχώρων σε συνεργασία με το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας και την τεχνική υποστήριξη του τμήματος στίβου του Φίλιππου Βεροίας  και του Συλλόγου Δρομέων Βεροίας προκηρύσσει τον λαϊκό αγώνα

Το μεσημέρι της Τετάρτης δόθηκε συνέντευξή τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Απ. Παύλου.

Στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των συνεργαζόμενων φορέων, όπως και εκπρόσωποι συλλόγων που συμμετέχουν φέτος για πρώτη φορά.

Όπως ανέφερε εκ μέρους του συλλόγου δρομέων ο Γιάννης Καραγιάννης, οι δηλώσεις συμμετοχής έχουν φτάσει μέχρι τώρα στις 1000 και αναμένεται να δηλώσουν συμμετοχή περί τα 200 άτομα ακόμη.

400 άτομα δήλωσαν συμμετοχή στο δρόμο των 8 χιλιομέτρων, ενώ στις άλλες κατηγορίες δήλωσαν συμμετοχή 250 περιπατητές, 270 μαθητές Δημοτικού, 80 μαθητές Γυμνασίου και 10 ΑμΕΑ

"Κάνουμε το αυτονόητο", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΚΑΠΑ, Στέργιος Διαμάντης, συμπληρώνοντας την ευχή η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός.

"Τα αδικοχαμένα είναι πάντα στην καρδιά μας", υπογράμμισε σε κλίμα συγκινησιακής φόρτισης, η πρόεδρος του διοργανωτή συλλόγου, κ. Βαλαζάκη.

Στην συνέντευξη τύπου παρέστηκαν επίσης και έκαναν σύντομη, αλλά ουσιαστική τοποθέτηση, η διευθύντρια της ΚΑΠΑ, Αθανασία Γιαμουστάρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων, Βασίλης Τσιάρας, ο Βαλάντης Κεχαίδης, πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακροχωρίου, ο Βασίλης Ελευθεριάδης εκ μέρους των εθελοντών, η Ελένη Στεφανάκη πρόεδρος του Συλλόγου "ΜαΜΑ" που συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά μεταφέροντας το μήνυμα στήριξης των παιδιών που πάσχουν από αυτισμό και Χρυσούλα Λιούλια, εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού.

Στην κ. Λιούλια η πρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου κ. Βλαζάκη πρόσφερε έναν εκπαιδευτικό απινιδωτή, ένα ιδιαίτερα χρήσιμο και κρίσιμο για την υγεία πολλών ανθρώπων ιατρικό εργαλείο, όπως τόνισε με ευχαριστίες η κ. Λιούλια.

 

 

« 2ος Δρόμος 21 Μαθητών » (30 Απριλίου)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Προκήρυξη λαϊκού αγώνα δρόμου με την ονομασία

2ος Δρόμος  21 Μαθητών

            Ο Λαογραφικός Σύλλογος Ντοπίων Μακροχωρίου και Περιχώρων σε συνεργασία με το Αθλητικό τμήμα του Κ.Α.Π.Α. Δήμου Βέροιας και την τεχνική υποστήριξη του τμήματος στίβου του Φίλιππου Βεροίας  και του Συλλόγου Δρομέων Βεροίας προκηρύσσει τον λαϊκό αγώνα 2ος  ΔΡΟΜΟΣ  21 ΜΑΘΗΤΩΝ, που περιλαμβάνει τις παρακάτω κατηγορίες:

1.    8000 μ ηλικίας 18 ετών και άνω 
2.    3.500μ αγώνας Λυκείου και περιπατητικός λαϊκός αγώνας υγείας ηλικίας 16 ετών και άνω.
3.    2.500μ Αγώνας Γυμνασίων 
4.    1.500μ Αγώνας Δημοτικών

 

Αγώνας  8 χιλιομέτρων ηλικίας (άνω των 18 ετών).

 1.Περιγραφή Αγώνα: Ο Αγώνας διεξάγεται εξολοκλήρου σε άσφαλτο, χωρίς μεγάλες υψομετρικές διαφορές. Ξεκινάει από την Πλατεία 21 Μαθητών στην οδό Βασ. Γεωργίου στο Μακροχώρι , ακολουθεί την οδό Αριστοτέλους και στο ύψος του δημαρχείου στρίβει αριστερά σε παράπλευρες οδούς διασχίζοντας το χωριό Διαβατός και επιστρέφει για τον τερματισμό στην πλατεία 21 μαθητών.

2. Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι. 

3. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.

4. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 30 Απριλίου 2017

5. Ώρα Εκκίνησης: 10:40 π.μ.

6. Διαδρομή - Χρονομέτρηση: 8000μ (ασφάλτινη διαδρομή). Η χρονομέτρηση θα γίνει ηλεκτρονικά.  

7. Τροφοδοσία: Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας στο 4ο χλμ. (νερό), και στον τερματισμό (νερό + ισοτονικά)

8. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

9. Δηλώσεις συμμετοχής:  Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 – 04 – 2017.  Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 24 – 04 – 2017 στο e-mail του συλλόγου: laografsyllmakro@gmail.com

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.laografsyl.org Επιλέγοντας στο μενού ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 2ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 8 χμ. 21 ΜΑΘΗΤΩΝ

Εγγραφές την Κυριακή το πρωί 30/4 δεν θα γίνονται

 

10. Ηλικιακές κατηγορίες & Έπαθλα: Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης, καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες:

Για τους άνδρες:   18 έως 34,   35-44,    45-54,   55-64    & 65 και άνω

Για τις γυναίκες:   18 έως 34,   35-44,    45-54,   & 55 και άνω

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο.

3,500 μ αγώνας Λυκείου και περιπατητικός Υγείας λαϊκός αγώνας ηλικίας 16 ετών και άνω.

1. Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι. 

2. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.

3. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 30 Απριλίου 2017

4. Ώρα Εκκίνησης: 10:45 π.μ. (αμέσως μετά την εκκίνηση των 8χλμ.)

5. Διαδρομή: 3,500μ (ασφάλτινη διαδρομή).

6. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 16 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

8. Δηλώσεις συμμετοχής:  Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 – 04 – 2017.  Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 24 – 04 – 2017 στο e-mail του συλλόγου: laografsyllmakro@gmail.com

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.laografsyl.org Επιλέγοντας στο μενού ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 2ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ   ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 3,5 ΧΜ ΗΛΙΚΙΑΣ 16 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ

Εγγραφές την Κυριακή το πρωί 30/4 δεν θα γίνονται

9. Επαθλα μαθητών Λυκείου: Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα

10. Επαθλα περιπατητικού αγώνα: Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες της κατηγορίας του περιπατητικού αγώνα θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα. (δεν θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες στον αγώνα αυτό)

1500μ Μαθητών Δημοτικών Σχολείων

1. Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι. 

2. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.

3. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 30 Απριλίου 2017

4. Ώρα Εκκίνησης: 10:00 π.μ.

5. Διαδρομή: 1500μ (ασφάλτινη διαδρομή).

6. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες, Δημοτικού Σχολείου, οι οποίοι/ες οι οποίοι/ες θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων τους υπογράφοντας την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

8. Δηλώσεις συμμετοχής:  Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 – 04 – 2017.  Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 24 – 04 – 2017 στο e-mail του συλλόγου: laografsyllmakro@gmail.com

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.laografsyl.org Επιλέγοντας στο μενού ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΓΩΝΑ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ

Εγγραφές την Κυριακή το πρωί 30/4 δεν θα γίνονται

9. Έπαθλα μαθητών: Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα

2500μ Μαθητών Γυμνασίου

1. Τόπος Εκκίνησης: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι. 

2. Τόπος τερματισμού: Πλατεία 21 Μαθητών Μακροχώρι.

3. Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 30 Απριλίου 2017

4. Ώρα Εκκίνησης: 10:15 π.μ.

5. Διαδρομή: 2500μ (ασφάλτινη διαδρομή).

6. Δικαίωμα συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και μαθήτριες, Γυμνασίου, οι οποίοι/ες θα τρέξουν με ευθύνη των γονέων τους υπογράφοντας την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.

8. Δηλώσεις συμμετοχής:  Η συμμέτοχη στον αγώνα είναι δωρεάν. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 24 – 04 – 2017.  Τυχόν ακύρωση συμμετοχής έως την Δευτέρα 24 – 04 – 2017 στο e-mail του συλλόγου: laografsyllmakro@gmail.com

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται υποχρεωτικά μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου www.laografsyl.org Επιλέγοντας στο μενού ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΔΡΟΜΟ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΓΩΝΑ 21 ΜΑΘΗΤΩΝ

Εγγραφές την Κυριακή το πρωί 30/4 δεν θα γίνονται

9. Έπαθλα μαθητών: Στους τρεις πρώτους και στις τρεις πρώτες των κατηγοριών αγοριών και κοριτσιών θα δοθούν μετάλλια και διπλώματα

 

 

 

 

ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΓΩΝΑ

1. Αναμνηστικά δώρα: Σε όλους τους τερματίσαντες και σε όλα τα αγωνίσματα θα δοθεί σακούλα που θα περιλαμβάνει μετάλλιο,  νερό, φρούτα, και άλλα διατροφικά προϊόντα.

2. Παραλαβή αριθμών: Η παραλαβή των αριθμών των αθλητών θα γίνει την Κυριακή 30/04 στην αφετηρία (στον προαύλιο χώρο του πρώην σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος) μεταξύ 8:00 π.μ. και 09:30 π.μ., αλλά και το Σάββατο 29/04 και ώρα 18:00 και 21:00 από το Λαογραφικό Σύλλογο Ντόπιων Μακροχωρίου & Περιχώρων. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων παρακαλούνται οι κάτοικοι του Μακροχωρίου που θα συμμετάσχουν στον αγώνα να παραλάβουν τους αριθμούς τους το Σάββατο. 

Αλλαγές , αντικαταστάσεις και νέες εγγραφές , εφόσον έχουν περισσέψει αριθμοί συμμετοχής μόνο το Σάββατο το απόγευμα 18:00 με 21:00 στα γραφεία του Λαογραφικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου & Περιχώρων με παρουσία σας και όχι τηλεφωνικά.

Εγγραφές την Κυριακή το πρωί 30/4 δεν θα γίνονται

3. Αποδυτήρια – Ιατρείο: Αποδυτήρια και Ιατρείο θα υπάρχουν δίπλα στον τερματισμό στον προαύλιο χώρο του πρώην σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος.

4. Φέτος στον αγώνα  θα υπάρχει κινητή αμάδα αιμοληψίας στον προαύλιο χώρο του σουπερμάρκετ Μαρινόπουλος .Παρακαλούνται όλοι οι αιμοδότες να ενισχύσουν εφόσον μπορούν την τράπεζα αίματος του νοσοκομείου Βέροιας.

Για περισσότερες πληροφορίες & τυχόν απορίες, επικοινωνήστε με τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής στα τηλέφωνα:

Μυλωνά Κωνσταντίνα 6986001703

Ιωαννίδης  Ευστάθιος  6973550790

Αραμπατζής Αντώνιος 6936679481

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ