Βέροια: Γιάννης Μανιάτης «Τα μέτρα που διαπραγματεύτηκε ο κ. Τσίπρας ας τα ψηφίσει μόνος του» (βίντεο)

 

Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός» που πραγματοποιήθηκε στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ο πρώην Υπουργός Γιάννης Μανιάτης, κατά την επίσκεψή του στη Βέροια, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στη συνέντευξη τύπου, ο κ. Μανιάτης αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία και μίλησε για τα μέτρα που πρόκειται να φέρει ο κ. Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός, είπε: «Έχουμε δυο μεγάλα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Τα μέτρα που πρόκειται να φέρει ο κ. Τσίπρας τις επόμενες μέρες και το δεύτερο είναι τι κάνουμε εμείς ως πολιτικός χώρος προκειμένου να συμβάλουμε θετικά και δημιουργικά στο ξεπέρασμα της κρίσης. Μετά το 3ο, αχρείαστο και πρώτο μνημόνιο του κ. Τσίπρα έχει έρθει το 4ο, δυο φορές πιο αχρείαστο μνημόνιο του κ. Τσίπρα. Ο σημερινός πρωθυπουργός έχει μια μοναδική ιδιότητα. Είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που θα έχει υπογράψει δυο μνημόνια. Στο 3ο μνημόνιο είχαμε τις αρνητικές εξελίξεις, το πρώτο ξεπούλημα των ελληνικών τραπεζών, και μέσω των τραπεζών, το πλήρες ξεπούλημα των ελληνικών επιχειρήσεων και της ελληνικής αγροτικής γης που είχαν δανειοδοτηθεί νοικοκυριά, επιχειρήσεις και αγρότες και σήμερα πια, το τραπεζικό σύστημα της χώρας διοικείται από ξένους οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία των μετοχών. Το δεύτερο μεγάλο αποτέλεσμα του τρίτου μνημονίου του κ. Τσίπρα είναι το γεγονός ότι για 99 χρόνια υποθηκεύτηκε ολόκληρη η Ελλάδα, ολόκληρη η δημόσια περιουσία της χώρας όπου περιλαμβάνεται και η ακίνητη περιουσία αλλά και οι επιχειρήσεις δημόσιου ενδιαφέροντος και το τρίτο ήταν το ότι χρεωθήκαμε ένα συνολικό μνημονιακό βάρος της τάξης των 80 δις ευρώ εξαιτίας της διαπραγμάτευσης Τσίπρα – Βαρουφάκη που ήθελε τα πουκάμισα απ’ έξω και τους γιακάδες σηκωμένους.»

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Μεταρρυθμίσεις και Προοδευτικός Πατριωτισμός» στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ κ. Δανέλλης και ο π. Υφυπουργός Ημαθίας κ. Τόλκας και την εκδήλωση συντόνισε η πρώην Δήμαρχος Βέροιας κ. Ουσουλτζόγλου.

Βέροια: Συνέντευξη τύπου Γιάννης Μανιάτης

Παρουσίαση βιβλίου Γιάννη Μανιάτη Βιβλιοθήκη Βέροιας

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ