Το ανέκδοτο

oysoyltzogouΤα όρια του ανέκδοτου αγγίζουν οι τοποθετήσεις της Δημάρχου Βέροιας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Έχοντας προφανώς και εμφανώς αδυναμία να δώσει πειστικές ή έστω, λογικές απαντήσεις, λέει πράγματα απίστευτα…
Στην τελευταία συνεδρίαση ρωτήθηκε από Δημοτικό Σύμβουλο για τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της διαχείρισης απορριμμάτων και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο εταιρία που θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.
Η κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου – Γεωργιάδη συμμετέχει στο Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων ως Δήμαρχος Βέροιας με όσα απορρέουν από τον θεσμικό αυτό ρόλο.
Τι απάντησε λοιπόν στην ερώτηση που έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος; «Να έρχεστε στις συνεδριάσεις του Συνδέσμου για να μάθετε…. Εμείς συνεδριάζαμε τις προάλλες επί 6 ώρες….»
Υπενθυμίζεται ότι η Δήμαρχος Βέροιας εκλέχθηκε με τη «σημαία» του ΠΑΣΟΚ και έχει κάνει «σημαία της τις δημοκρατικές της ευαισθησίες και το σεβασμό της στους θεσμούς…. Πού να μην τους σεβότανε δηλαδή….
Από ‘δω και πέρα για να ενημερώνεται κανείς για το πώς εκπροσωπεί η Δήμαρχος Βέροιας το Δήμο, πρέπει να την παίρνει από πίσω… Η ίδια δεν αισθάνεται ούτε την ανάγκη, ούτε καν την υποχρέωση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.
Μάλιστα «επέπληξε» τον Δημοτικό Σύμβουλο που έκανε την ερώτηση ότι ρωτάει για να δημιουργήσει εντυπώσεις….
Γιώργο, μ’ ακούς; Γιώργο, να τη χαίρεσαι! Και αυτήν και όλους του ομοίους της, τους γεμάτους με δημοκρατικές ευαισθησίες και αγωνιστικές περγαμηνές….


horathsghsΈχοντας αγανακτήσει από την πρωτοφανή υποκρισία των ηγετών και κυρίως από τα "πρόβατα" που προθύμως τους ακολουθούν έχω γράψει στα γρήγορα αυτό το κείμενο - δεν είναι και κανένα λογοτεχνικό κομψοτέχνημα, οκ - και έχω πάρει αμπάριζα τα blog και το αναρτώ. Όποιος συμφωνεί ας κάνει το ίδιο, έχουμε ακόμα 13 μέρες. Με αυτό τον τρόπο θεωρώ ότι αγαπώ τον πλανήτη στ΄ αλήθεια - και με τις καθημερινές μου πράξεις, προσπαθώ.
Ευχαριστώ!
Από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που πρόκειται να γίνουν. Όλες αυτές οι δήθεν παγκόσμιες μέρες για την διάσωση, και καλά, του πλανήτη.
Από ποιους; από... αυτούς που τον έχουν καρατομήσει τόσες εκατονταετίες. Φυσικά στην σαχλαμάρα η χώρα μας προσπαθεί να πάρει πρωτιά! δεν μου κάνει εντύπωση. Σε καραγκιοζιλίκια είμαστε πρώτοι. Σε πράγματα ουσίας είμαστε ουραγοί. Ας κλείσουν κανένα από τα εργοστάσια που ρυπαίνουν τις θάλασσες, τολμάνε; Ας επιβάλουν βαρβάτο πρόστιμο σε όλους αυτούς τους καρχαρίες που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην φύση και μετά να έρθουν να μας πουλήσουν πληρωμένες εξυπνάδες για τα φώτα.
Δηλαδή αν μείνουν ανοιχτοί οι διακόπτες ο πλανήτης θα πεθάνει; μήπως τελικά έχουμε προσπάθεια κοροϊδίας των ανθρώπων;
ΕΛΕΟΣ μην ψαρώνετε, είναι μία βλακεία και μισή αυτό το πράγμα, για να μην πω καμία πιο βαριά κουβέντα. Έτσι δεν σώνεται κανένας πλανήτης και φυσικά κανένα, μα κανένα, ηχηρό μήνυμα δεν πρόκειται να σταλεί στους παγκόσμιους ηγέτες.
Οι ηγέτες θέλουν άλλα πράγματα για να συνετιστούν και όχι "παιχνίδια" με τους διακόπτες.

Χρειάζονται πιο ουσιαστικά πράγματα. Εκτός και αν όλοι αυτοί που θα κλείσουν τον διακόπτη τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήρεμα το βράδυ, νομίζοντας ότι έκαναν κάτι για το περιβάλλον. Μάλλον περί αυτού πρόκειται. Είναι οι ίδιο που θα πετάξουν το τσιγάρο κάτω, θα μπούνε στο αυτοκίνητό τους, θα πετάξουν κάτω το κουτάκι του αναψυκτικού κ.λ.π. και όταν κλείσουν εκείνο το βράδυ τον διακόπτη θα κυλήσει ένα δάκρυ από το μάγουλό τους για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν για την γη! περιμένοντας την επόμενη χρονιά. Εντάξει αυτό τους είπαν να κάνουν και αυτό κάνουν οι άνθρωποι, τι ψάχνεις;
Και μόνο τα αποτελέσματα αυτής της γελοίας πράξεις αν αναλογιστείς καταλαβαίνεις για την κενότητα της σκέψης τους. Ψεύτες και υποκριτές.

ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΛΟΙΠΟΝ...ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΛΛΙΩΣ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ