Παιδικά ρούχα - Πακέτα Βάπτισης Papillonkids.gr

Δυνατότητα ακατάσχετου λογαριασμού στα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια»

 

Την δυνατότητα να δηλώνεται ως ακατάσχετος ο λογαριασμός πληρωμών που ενδεχομένως διαθέτουν οι φορολογούμενοι στα «ηλεκτρονικά πορτοφόλια» προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο πρόκειται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή.

Μέχρι σήμερα, οι φορολογούμενοι δύνανται να δηλώνουν ως ακατάσχετο έναν λογαριασμό καταθέσεων έως του ποσού των 1.250 ευρώ.

Στο εξής, με βάση τη προωθούμενη διάταξη, θα μπορούν επιλέξουν ως ακατάσχετο, τον λογαριασμό που διατηρούν στις εταιρείες ηλεκτρονικού χρήματος (ηλεκτρονικά πορτοφόλια).

Με το ίδιο νομοσχέδιο, θα ρυθμίζεται επίσης, το θέμα της καταβολής της α’ δόσης του φόρου εισοδήματος για τα νομικά πρόσωπα.

Ειδικότερα, θα προβλέπεται ότι η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης παραμένει η 31η Ιουλίου, παρά την παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Παράλληλα, με το νομοσχέδιο θα προστίθενται κατηγορίες αγαθών στον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ,μεταξύ των οποίων και τα αγροτικά εφόδια, τα οποία εκ παραδρομής δεν είχαν περιληφθεί στον τελευταίο νόμο του υπουργείου Οικονομικών.

Τέλος, θα κυρώνεται η συμφωνία μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της εφοπλιστικής κοινότητας, για την παράταση έως το 2018, της καταβολής της οικειοθελούς παροχής τους.

 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 
 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ